ACASĂ / ARTICOLE / ROMÂNIA MARE / 100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (I)

100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (I)

100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (I)

Poporul român are din belșug oameni de artă cu mult deasupra submediocrității de prin alte părți. Prin paginilie revistei „Independența Română – Independența prin cultură”, în anul centenarului „România Mare 2018” am încercat să interesez opinia publică și marea masă a degustătorilor de artă, arătând lucruri și împliniri a 100 de artiști plastici ce nu pot fi știute, pe care nu toți le pot realiza.
Cei 100 de artiști plastici au pășit triumfători peste pragul unui ideal de puritate, izbutind să se impună în veacul ce cu mândrie îl aplaudăm cu toții. Preocupat să exprim cât mai plăcut vibrațiile de lumină, culoare și compoziție ale fiecăruia, poate fără a supăra sau a crea motive de invidie profesională, inspirat sau neinspirat am căzut în extreme, atașat fiind de artiști.
La toți artiștii plastici apăruți în revista „Independența Română – Independența prin cultură” s-a simțit necesitatea irezistibilă de a imortaliza colorat pe pânză, carton sau hârtie acea sfântă zbuciumare de care au fost cuprinși și călăuziți în fața frumuseții naturii înconjurătoare și sentimentelor interioare într-un suflet, simțire și destin cu secolul. Departe de a fi fenomene artistice, colegii despre care am scris rămân un spectacol fascinant, un discurs dincolo de cuvinte, o comunicare la nivelul simțurilor.

Prof. pictor VERGIL COJOCARU-COVER

100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (I)

1. Cristiana Anton. Umană, generoasă și conciliantă, prin tablourile sale trăiește și vorbește colorat inima ei cea adevărată.
2. Georgeta Atanasiu-Nicolae. Își dezvăluie frumusețile artistice printr-o decantare a unui fond purificator, estompând senzații și stări sufletești.
3. Valentin Babanu. Tablourile sale realizate la un înalt nivel artistic au grandoare intimă și valoare plastică fără de a o prețui.
4. Elian Băcilă. Pictor de negru, convins că lumina vine din întuneric, prin ideile sale în arta plastică uimește, înduioșează, educă și emoționează.
5. Andana Călinescu. A interpreta lucrările sale artistice înseamnă a profana niște gânduri și sentimente intime.
6. Aneta Păun. Pictează aspecte din viața afectivă, nostalgie și amintiri bogate și colorate subtil, care exprimă vigoare și claritate.
7. Nina Poșan. Lucrările sale plastice pe coji de ouă, adevărate mozaicuri dumnezeiești, au mare efect artistic prin muzicalitatea creației.
8. Paula Slivinschi. Avocat cu nestrămutată credință, compune și pictează scene și interpretări religioase cu sufletul său însetat de cunoaștere și frumos.
9. Costel Păun. Ca pictor, sculptor și grafician sau fotograf are creații artistice ce pot fi considerate lucrări emblematice ale destinului său artistic.
10. Sandrina Stroe. Creatoare a unei lumi artistice aparte, caracterizată prin interpretarea și entuziasmul înțelegerii profunde a vieții și omului supuse divinității.
11. Cecilia Găinaru. Are lucrări plastice, gen pictură și vitralii, „sumă de vitralii” care înveșmântesc interioare și statornicesc frumuseți generațiilor viitoare.
12. Aurelia Lia Sturzoiu. Un meritoriu artist plastic, care, prin compoziția ROMÂN-IE, este demn simbol și brand artistic.
13. Elena Dumitrescu. Artistă cu talent creator în mare creștere artistică, își imaginează cu ochii minții și pictează cu sufletul pentru suflete.
14. Valeria Tofan. Reprezentată de frunte a artei naive, a avut succese și aprecieri elogioase la toate participările artistice în țară și străinătate, atât artista cât și școala dânsei.
15. Mihai Gheorghe. Arta sa plastică, bucată din curcubeu tăiată cu o foarfecă magică, este limba universală între oameni, armonie și frumusețe a eternității.
16. Ana Maria Buzea. Pictoriță și realizatoare de filme de animație pentru copii, a încercat să educe cu umor și blândețe pe cei mici, reușind în felul acesta să se considere un om fericit.
17. Florin Bârză. Creator de picturi cu diverse teme, artistul plastic, împreună cu realizările sale artistice, constituie o amprentă energetică ce te bagă în nemurire.
18. Rodica Gheorghe Avram. Arta sa plastică împreună cu artista alcătuiesc o muzică a formei în zbor, o armonie a sunetelor, a liniilor, a culorii, a vieții infinite.
19. Niculina Carollo-Florică. Pictura sa excelează prin simțul culorii, al desenului și al compunerii imaginii. Formele compozioționale se cheamă între ele și își răspund ca o unduire de armonii care te străbat fără a întâlni împotrivire.
20. Angela Buciu. Poetă prin lucrările de artă de tapiserie, exprimă ambiția artistei de a dezvălui publicului iubitor experiența sa în credința artistică aplicată.

0%

User Rating: 1.6 ( 1 votes)

Recomandări

ÎN APĂRAREA LIMBII ROMÂNE...

100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (II)

100 ARTISTI PLASTICI ROMÂNI CONTEMPORANI (II) Poporul român are din belșug oameni de artă cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three + 8 =