ACASĂ / ARTICOLE / LA INCEPUT DE DRUM - VIATA STUDENTEASCA / ALBERT ŞTEFAN FLOREA – Un sportiv consacrat

ALBERT ŞTEFAN FLOREA – Un sportiv consacrat

ALBERT ŞTEFAN FLOREA
– Un sportiv consacrat –

ALBERT ŞTEFAN FLOREA - Un sportiv consacrat

Albert Ștefan Florea a dat „lovitura” în anul 2009, când, la doar 14 ani, a cucerit nu mai puțin de cinci medalii de aur la Campionatele Naționale de Judoka ale României și la Campionatul Balcanic din Turcia, devenind un sportiv cunoscut.
S-a născut pe data de 13 mai 1995, în orașul Focșani, Vrancea. A învățat la Școala Generală Nr. 1 „Nicolae Iorga” din oraș, apoi la Liceul de Pedagogie „Spiru Haret”. Nici nu putea să-și aleagă altă facultate decât cea cu profil sportiv. În prezent este student la Facultatea Ecologică, profil Educație Fizică și Sport, București. Un tânăr ambițios, stăpân pe sine, Albert își aduce aminte cu duioșie și respect de bunicul său, persoana care l-a dus la vârsta de 6 ani la sala de judo a Clubului „Unirea”.
Prima medalie din carieră a cucerit-o la vârsta de 7 ani, la concursul internațional desfășurat la Bacău, unde au participat 700 de sportivi. Cu mândrie spune: „Când am început să practic acest sport, nici prin cap nu-mi trecea că voi ajunge să reprezint România la concursurile internaționale și nici nu visam la aurul de la Campionatul Național”.
În prezent, Albert Ștefan Florea are un palmares de invidiat. În panoplia sa se află peste 50 de medalii și titluri deținute la cele mai importante concursuri din România la categoria sa de vârstă. El spune: „Judo-ul este un sport complet, care te învață să fii modest, să știi ce înseamnă să fii curajos, serios și sincer. Este un mod de viață și nu mă văd făcând altceva”. Familiei și antrenorului formator Silviu Rențea le datorează totul: „Nu sunt mulți părinți care-și îndrumă copiii spre un sport așa dur. Ai mei au avut încredere în mine, cunoscându-mi seriozitatea, munca, perseverența”.
ZIARUL DE „VRANCEA” scria despre el: „Cel mai recent campion ieșit din laboratorul performanței de la Clubul Sportiv Unirea Focșani, la o disciplină care a adus multe distincții județului, Albert Florea, continuă seria succeselor. Modest, muncitor dar sigur pe valoarea lui, sportivul a reusit să uimească încă o dată lumea judo-ului printr-un succes obținut la o competiție internaționala.

ALBERT ŞTEFAN FLOREA - Un sportiv consacrat

Vrânceanul a cucerit medalia de argint la Campionatele Balcanice din Serbia, acolo unde a avut de luptat cu adversari unul și unul. Clasarea pe cea de-a doua poziție a podiumului de premiere nu a fost o surpriză, ci doar confirmarea valorii deja incontestabile a lui Albert”.
Îi place sportul, natura, prețuiește valorile culturale din orice ramură și mi-a mărturisit că atunci când intră pe „tatami” devine alt om.
Antrenamentele le face cu plăcere și este bucuros că părinții lui au fost prezenți la toate concursurile care s-au desfășurat în Focșani.
Toate acestea l-au învățat ce înseamnă prietenia, munca, disciplina, respectul și politețea. Transmite gânduri bune cititorilor, sănătate și felicitări colectivului de redacție al revistei „Independența Română – Independența prin cultură”, iar noi îi urăm „La mulți ani!” și „Casă de piatră”, deoarece, pe 11 septembrie, a avut cununia civilă.
Felicitări pentru tot!

DOINA BÂRCĂ

0%

User Rating: Be the first one !

Recomandări

LILIANA MIRCEA - „Actoria m-a ajutat să ies din «carapace»“

LILIANA MIRCEA – „Actoria m-a ajutat să ies din «carapace»“

LILIANA MIRCEA „Actoria m-a ajutat să ies din «carapace»“ Liliana Mircea s-a născut pe 28 …

ANDREI IANA - Pasionat de artă și criminalistică

ANDREI IANA – Pasionat de artă și criminalistică

ANDREI IANA – Pasionat de artă și criminalistică – În ziua de 17 mai a. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =