Alexandrina Dinu

În preajma artistei Dinu Alexandrina și în mijlocul multelor sale tablouri pictate, simți de parcă ai trăi un vesel și interesant “taifas artistic”. Când este prezent și profesorul Ioan Stoenescu – pictor arte vizuale, atmosfera ambiantă devine o “cromatică a mediului prin suflet” pentru suflete.

Arta sa plastică are claritate cromatică și vigoare artistică prin desen, compoziție, împreună cu “ceva” care te îndeamnă să te oprești în fața picturilor, la un “taifas artistic” interesant, odihnitor și chiar molipsitor de atractiv.Am avut fericitul prilej de a participa la mai multe expoziții Dinu Alexandrina, atât personale cât și de grup și de a fi chiar inițiator la vernisaje. Amintesc expoziția de la Biblioteca Națională a României în anul 2019, cea de la Centrul Cultural Mihai Eminescu și cea de la Centrul de zi “Clubul Înțelepților”, în urmă cu trei ani. Florile pictate de domnia sa sunt “amintiri de suflet” pentru sufletele iubitoare de artă și frumos. La unele expoziții cu vânzare, artista plastică Dinu Alexandrina “Didi” a donat încasările pentru ajutorarea persoanelor aflate în suferință de sănătate sau materială. Într-o expoziție inspirată după Nicolae Grigorescu “Trompetistul” din războiul de independență din 1877, parcă anunța victoria armatei române. Florile de toate felurile și culorile pot fi așezate în clasificarea botanistului de renume mondial Karl Linné, spre deosebire de florile pictate de subsemnatul, nici acesta nici eu autorul nu știm în ce încrengătură florală pot fi așezate. Peisaje, portrete, naturi statice nu sunt cu nimic mai prejos decât florile, sufletul domniei sale. Artista plastică Dinu Alexandrina are deschidere plastică în tot ce nișcă și are viață în jurul ei. Înconjurat cu lucrări realizate de Dinu Alexandrina se poate ține un discurs plastic capabil de a vorbi despre lumea și perioada de timp în care trăim. Picturalitatea și culoarea brand Dinu Alexandrina ține de energia expresiei plastice. Realismul picturii dialoghează pe plan artistic într-un susținut discurs plastic. Dinu Alexandrina este membru activ în Asociația Artiștilor Plastici – București, asociație condusă în activitatea artistico-plastică, de pictorul Prof. Nicolae Dumitru Chilia.

Prof. Cojocaru Vergil-Cover-membru UZPR, UAPR București

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: