ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / AMALIA IFROSĂ – SPORTIVA PICTORIȚĂ

AMALIA IFROSĂ – SPORTIVA PICTORIȚĂ

AMALIA IFROSĂ
SPORTIVA PICTORIȚĂ

Numele meu este Amalia Ifrosă, am 17 ani, sunt elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Ion Maiorescu” din Giurgiu, profil matematicăinformatică. Pasiunile mele sunt pictura, sportul şi literatura. Sunt elevă la Şcoala Populară de Arte, la clasa de graficădesign a doamnei profesoare Daniela Cosac.
Practica karate kyokushin de mai bine de 7 ani. Sunt sportivă la Clubul Sportiv „George Rădoi”, antrenor George Rădoi. De asemenea, fac parte din Cenaclul de Literatură şi Artă „Luceafărul” şi Cenaclul de Literatură şi Artă „Aldebaran”, coordonate de poeta Dunia Pălăngeanu. În cadrul acestora, am participat la manifestări culturale precum Ziua Eminescu, Ziua Culturii Române la Giurgiu, Salonul de primăvară 2017, Ziua Mondială a Poeziei, Colind în Cetate şi alte proiecte de tineret. Am prezentat în fața publicului giurgiuvean expoziţii personale de artă plastică.

Pentru activitatea deosebită în domeniul artelor plastice, am fost premiată cu Premiul Cultural „Sub Zodia Luceafărului”, cu diplomă și medalie, ediţia 2016, premiu decernat în cadru festiv, de Ziua Culturii Române, precum și cu numeroase alte premii.
Pasiunea mea pentru pictură a început de mică: la 4 ani începusem să desenez cu carioci pe pereţi, îmi doream să-i înfrumuseţez, la 5 ani am început să desenez cu cretă pe asfalt şi pereţii din balcoane. Mama a observat această bucurie pe care o am când desenez şi m-a dus la Palatul Copiilor, la doamna profesoară Daniela Cosac. Aveam doar 5 ani, mă uitam cu foarte multă admiraţie la ceilalţi copii mai mari decât mine, la lucrările lor şi îmi plăcea acea atmosferă. Mă hotărâsem, voiam să urmez cursuri de pictură. În octombrie 2011 am început cursuri de grafică-design la Şcoala Populară de Artă.
Mă inspira natura, literatura, alţi artişti, doamna mea profesoară şi diferiţi colegi.
Îmi plac foarte mult peisajele şi de aceea privesc cu admiraţie frumuseţea naturii.
Un vis devenit realitate – prima expoziţie personală de pictură „Suflet şi culoare”, a avut loc în perioada 14-18 iunie 2016, la Casa de Cultură „Ion Vinea” din Giurgiu, cu ajutorul doamnei profesoare Daniela Cosac, doamnei Dunia Pălăngeanu – preşedinta Cenaclului Literar „Luceafărul” şi a Cenaclului menţionat mai sus.

Mă motivează dorinţa de a mă perfecţiona în acest domeniu, de a putea transmite emoţiile, gândurile, trăirile mele, precum şi bucuriile de pe feţele prietenilor când îmi văd desenele sau icoanele. Când pictez, evadez din lumea de elev cu perioade mai stresante cu teste, teze.
Mă bucur foarte mult că rezultatele pe care le-am obţinut în ultimii trei ani, atât în domeniul sportiv, cât şi în artistic, au fost recompensate cu mai multe premii şi diplome, dintre care: Diploma Gala Sportului Giurgiuvean, Premiul Special la Concursul Naţional de Creaţie Plastică „Arta-între talent şi dăruire”, Premiul I la Concursul Judeţean de pictură „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, Premiul I la Concursul Regional de eseu şi creaţie plastică „Lumea din Cuvinte şi culoare”, Locul I la concursul internaţional „Bucharest Challenge Cup” (2016), Locul I la „Kyokushin Karate Friendship Cup” (2016), Locul I la International Martial Arts Championship „Judgement Day”, Locul III la concursul internaţional „Bucharest Challenge Cup” şi altele.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte …

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: