Ana Rusu

Motto-cugetare: Nu numai pentru artiști arta este izvorul fericirii.

Talentata artistă plastică Ana Rusu se destăinuie: Când lucrez, eu mă desprind de istorie, mă desprind de tot ce mă înconjoară, sunt doar eu cu tot ceea ce vreau să fac. De multe ori arta schimbă viața și ești mult mai frumos iubind frumosul. Ana Rusu a plusat: Aș putea spune că sursa de inspirație o constituie mediul înconjurător, ineditulșitotcemăsensibilizează. Acestea ar fi caracteristicile lucrărilor mele. Aș vrea ca toată lumea să simtă arta ca fiind un element esențial în viața lor… arta este frumusețea noastră interioară ne ajută să ne simțim mai frumoși și mai buni. Lucrările plastice ca și domnia sa zâmbesc cu bunătate și ne aduc prinos de dragoste și gânduri preacurate.

Mă alătur iubitorilor de frumos care văd în arta plastică semnată Ana Rusu un soi de melancolie, o poetică a subiectului pictat, iar gestul pictural al ei o mare finețe care dă naștere unor semnificații simbolice. Ana Rusu descoperă capacitatea culorilor de a defini spațiul, de a crea mișcarea, are viziunile și libertatea de a cuprinde și de a sintetiza pe pânză natura în care peisajul și lumina rămân pionii plastici cei mai importanți.

În preajma tablourilor și alături de artistă îmi creez iluzia că trec dincolo de obiectivitatea imediată, gândurile țintesc spre alte dimensiuni decât cele ale realității din preajmă. Ceea ce vedem în arta doamnei Ana Rusu este rodul unei experiențe bogate, o cunoaștere profundă a unor limbaje diferite, dar în care se găsește numitorul comun – o expresie tranșantă – în care artista își fructifică exercițiul autocunoașterii.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Elena Morozan

Importantă personalitate artistică, a frumosului comportament, a bunului simț, a veseliei și a artei plastice …

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: