Breaking News
ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - VIAȚA STUDENȚEASCĂ / ANDRA MIHAELA IORDACHE – Pasionată de desen și literatură

ANDRA MIHAELA IORDACHE – Pasionată de desen și literatură

ANDRA MIHAELA IORDACHE
Pasionată de desen și literatură

Aș dori să vă fac cunoștință cu o domnișoară căreia îi place să experimenteze multe lucruri noi.
Numele ei este Andra Mihaela Iordache, are 20 de ani și este studentă la Universitatea de Arte Naționale București la secția de Pedagogia artelor. Încă de mică a făcut cele mai diverse activități, însă, dintre toate, a ales desenul. „Am început de la 3 ani. Obișnuiam să fac benzi desenate după cum mă pricepeam și încetul cu încetul am evoluat de una singură.
Nu cred că aveam talent dar nu mă puteam despărți de foaia de hârtie și de pix”, ne mărturisește ea. În clasa a IV-a a început să intensifice desenul, reușind să treacă de la simplitatea copilărească la cea adolescentină.
A urmat Liceul Teoretic ”Benjamin Franklin” unde avea să descopere încă o pasiune foarte importantă, cea pentru literatură. „Această pasiune a început să se dezvolte prin clasa a X-a, când am întâlnit-o pe doamna profesoară Magda Băcescu. Dânsa m-a primit cu brațele deschise în familia ei, cercul de teatru pe care îl conduce, și de atunci am început să mă schimb. Am început, timidă, să scriu poezii, apoi romane pe care, deocamdată, le public pe un site de lecturi. Sper ca într-o bună zi să le public și într-un volum, sau mai multe”.

A câștigat numeroase premii la concursuri precum: mențiune în cadrul concursului național „Cupa toamnei” 2012, locul III la concursul interjudețean de poezie „Emoție de vers” 2013 pentru creație dar şi locul II pentru recitare, mențiune la concursul municipal „Micul Marele Actor” 2013 secțiunea monolog, mențiune la concursul interjudețean „Cupa primăverii” 2013, locul II la „Festivalul Regional De Teatru E.Strada elevilor ” 2013, locul II pentru rolul din piesa „8 Femei” și multe altele.
În ceea ce privește desenul, a participat la „Concursul național de eseuri și benzi desenate” 2014, cu o bandă desenată de 24 de pagini sub numele de „Ginsei No Gakkou! ~The way of march~” și a obținut locul I. „Am muncit un semestru întreg pentru
acest concurs. Nu mă așteptam să iau locul I dar m-am bucurat nespus de mult când am aflat”.

În vara anului 2014 a ținut un curs de benzi desenate pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani: „Datorită acestei experiențe m-am decis să devin profesoară de desen”. Astfel, în clasa a XII-a, a început pregătirile pentru Facultatea de Arte și a reusit să intre la secția de pedagogie, cu ajutorul domnului profesor Claudius Benone Pepine.
„Fără dânsul, nu aș fi putut să intru aici și îi sunt nespus de recunoscătoare pentru ajutorul pe care mi l-a oferit”.
În prezent, lucrează cu prietenul ei la un joc online și scrie romane în colaborare cu amicele sale. Își dorește foarte mult să țină cursuri de benzi desenate și să continue să scrie pentru adolescenți.
Noi îi urăm succes și drum bun în tot ceea ce dorește să facă mai departe!

MAGDA BĂCESCU

 

FERICIRE ȘI IUBIRE
Fericirea-i necontenită
Ca iubirea-i nestăpânită
Ce arde, flacără neîmblânzită
Ca prima iubire nemărginită.

Ea vine ca un boboc de floare,
Ca o roză parfumată, răpitoare
Ce te îmbată cu al ei parfum
Te atrage în al ei taifun.

Vine de departe, pe neașteptate,
Aducând în tine, gingașe destine
Ce se adună cu mic cu mare,
Pană la apus de soare, moare.

Aduce bucurie amestecată cu nebunie,
Iubire și pace ca să ai ce face
Un zâmbet candid pentru cei ca tine
Și arsură-n suflet pentru cei ca mine.

NECHEZATUL
Nechezatul mă numesc,
Un cal splendid călăresc
Toți copii îl iubesc
Și pe rând ei îl hrănesc.

Calul meu este voinic,
Nu-i nici mic, nici pricăjit
Este falnic, roib vestit
De toți este îndrăgit.

Vin călare și cu spor
Mulți dușmani, eu îi dobor.
Cu viteza lui Fior
Totul e înfricoșător.

Asta e povestea noastră,
Să aveți viața sănătoasă
Poate când ne-om întâlni
Pe căluți și voi veți fi.
(poezie pentru copii)

0%

User Rating: Be the first one !

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

COSTIN DOBRIN – NOUL EINSTEIN DIN CONSTANȚA

Dacă treceţi prin Constanța şi dacă admiraţi marea vă vom oferi o informaţie interesantă: acolo, …

ALEXANDRU BOLOGA – NEVĂZĂTOR, CAMPION ȘI STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI

Bucuria să este de nedescris. Pe podium la Rio de Janeiro! Își pipăie cu mâna …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 2 =

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: