ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / ANDREEA-ADINA CHIRICI O COLECȚIONARĂ DE PREMII

ANDREEA-ADINA CHIRICI O COLECȚIONARĂ DE PREMII

ANDREEA-ADINA CHIRICI
O COLECȚIONARĂ DE PREMII

Andreea-Adina Chirici s-a născut la 28 aprilie 2001 în Balş. În prezent este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” – Slatina, profil pedagogic. Din primii ani de viață, a fost atrasă de portul popular și mai ales de cântec și joc. Fredona melodiile pe care le auzea și era foarte mândră când primea laude din partea celor care o ascultau.
Este solistă vocală şi dansatoare a Ansamblului de dansuri populare „Oltenaşii” de la Bobiceşti, făcându-se remarcată alături de colegii ei la serbări, concerte, festivaluri, emisiuni TV. Având o fire serioasă şi tenace, a absolvit cursul de canto al „Şcolii Populare de Arte şi Meserii” din Slatina, sub îndrumarea domnilor profesori Deniza Silinescu şi Marius Fieraru, unde a început să-şi perfecţioneze stilul interpretativ. A absolvit Cursul de dansuri populare la „Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina” cu profesorul Marinela Dragomir. A petrecut clipe minunate alături de „Ansamblul Olteţul” de la Morunglav, în Moldova, în anul 2016.
A participat la diverse emisiuni TV (ETNO, OLT TV, NAŞUL TV, TVR CRAIOVA). În 2016 a însoţit „Ansamblul Hora” de la Drăgăneşti Olt la Retrospectiva Folclorică pe Litoralul Românesc, alături de profesorul Costică Bălărău şi, astfel, a obţinut Diploma de Excelenţă a Festivalului Internațional „Dobroge, Mândră Grădină”. A mai luat parte alături de Ansamblul Oltenaşii de la Bobiceşti la Festivalul „Floare de Salcam”, Festivalul „Floare de tei” (Corabia), Festivalul „Pomul Vieţii” (Balş) şi la Festivalul Internaţional „Calu”.

Dintre diversele premii câştigate, mai amintim: Trofeul festivalului „Potcoava de Aur” (2016), Premiul 1 „Fii star în ţara ta” (2016 – Hunedoara), Premiul 1 Doine – „Potcoava de Aur” (2016); Premiul 1 „Staruri Oltene” (Osica de Jos, 2016); Premiul pentru interpretare şi originalitatea costumului popular – „Staruri Oltene” (Perieţi-Olt, 2016); Premiul 1 „Super Ministar Diana” (Slatina 2016); Diploma de Onoare „Maria Lătăreţu” (2015, Tg.Jiu); Premiul 1 „Potcoava de Aur” (Romanţe 2016) Premiul 2 – „Muzica e viaţa mea” (Dolj); Premiul 2 „La izvor de cântec oltenesc” (Bratovoeşti 2016).
În 2016 a participat la Festivalul Tinereţii (muzică populară) şi a obţinut Premiul Special „Rodica Anghelescu” şi Menţiune, câştigând o excursie la Bruxelles, vizitând Parlamentul European, însoţită de domnul Viorel Stoica şi de ceilalţi concurenţi câştigători.
Pe această cale, le mulţumeşte tuturor celor care au sprijinit-o încă de când a făcut primii paşi în muzică şi promite să muncească foarte mult pentru a-şi atinge visul, lansarea unui album.

DOINA BÂRCĂ

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte …

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: