ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - VIAȚA STUDENȚEASCĂ / ANDREI-DANIEL BĂLAN „Visul meu e medicina“

ANDREI-DANIEL BĂLAN „Visul meu e medicina“

ANDREI-DANIEL BĂLAN
„Visul meu e medicina“

Andrei-Daniel Bălan s-a născut pe 21 octombrie 1997 și este student la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.
Încă de la grădiniță a fost atras de activități diverse, cum ar fi: cursuri de limba engleză, de gimnastică (foarte mândru că era flexibil și putea face podul), desenul de roboți și interpretatul diverselor roluri în cadrul unor manifestări artistice cu ocazia sărbătorilor sau a finalurilor de an școlar.
În școala generală a continuat activitățile extrașcolare și nu numai.
A participat la concursul Cangurul sau Eurojunior, a obținut premiul II la un concurs de desen, multe premii și medalii de aur/argint și bronz la concursuri de Karate. Începând cu clasa a VII-a a frecventat cursurile de teatru din cadrul Clubului Copiilor Sector 1, București. A participat la festivaluri, concursuri și alte manifestări cultural artistice, alături de colegii de trupă, obținând premii semnificative.

În clasa a XII-a a obținut locul I la un concurs în limba franceză, „ Dix mots de la Francophonie”, și și-a luat atestatul în Informatică.
În clasa a X-a s-a hotărât să dea la medicină: „Principalul motiv și răspunsul la întrebarea «De ce medicină?» este că nu mă văd făcând altceva și este răspunsul pe care cel mai probabil o să îl primești de la fiecare persoană pasionată de ceea ce face”.
„Sunt anul întâi momentan, însă deja prietenii mă consultă pentru asistență medicală. Cu siguranță o să trebuiască să mai aștepte pentru un diagnostic corect. La facultate am întâlnit unele dintre cele mai minunate persoane pe care, probabil, le voi cunoaște în viața mea; colegi, profesori, doctori excelenți ce își dau silința să ne ajute, pe noi, tinere vlăstare, să descoperim și să tratăm, pe cât ne este permis, corpul uman. În facultate particip la diverse activități ale SSMB (societatea studenților în medicină din București), cursuri (ca de exemplu de prim ajutor) și congrese de specialitate.

Cât timp am fost elev am avut într-un mod involuntar mai multe pasiuni ce țineau de școală dar și o mulțime de activități extrașcolare care m-au ajutat să mă dezvolt atât pe plan individual cât și pe plan social, mi-am făcut o mulțime de prieteni și am întâlnit oameni, exemple demne de urmat, ce nu țineau cont de salariile modeste sau de resursele limitate pe care le aveau, munceau cu plăcere și se vedea că pun pasiune în tot ceea ce fac. La sfârșitul zilei nu contează cu ce te ocupi sau ce facultate ai terminat, contează să faci ceea ce îți place, ceea ce te pasionează și dacă mai primești și bani pentru asta te poți declara un om fericit și împlinit. Auzim asta atât de frecvent, dar câți dintre noi se pot bucura cu-adevărat, câți chiar aplică ceea ce aud și își doresc?”.
Eu mă bucur că l-am întâlnit în drumul meu pe acest minunat băiat, sunt mândră de el, este un exemplu bun de urmat și cred că va deveni un medic dedicat profesiei și oamenilor.
Succes, Andrei, și să fii un medic dorit și iubit de pacienții tăi!

Prof. MAGDA BĂCESCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

COSTIN DOBRIN – NOUL EINSTEIN DIN CONSTANȚA

Dacă treceţi prin Constanța şi dacă admiraţi marea vă vom oferi o informaţie interesantă: acolo, …

ALEXANDRU BOLOGA – NEVĂZĂTOR, CAMPION ȘI STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI

Bucuria să este de nedescris. Pe podium la Rio de Janeiro! Își pipăie cu mâna …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: