ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Aneta Beatrice Filip

Aneta Beatrice Filip

Motto: O femeie frumoasă, talentată și inteligentă, adevărat spațiu uman privilegiat, care înzestrată cu farmec hrănește atmosfera cu tensiuni sufletești și interogații existențiale profunde ale realităților sentimentale, dovedind un echilibru și sensuri supreme numai de ea știute.

Cu ocazia Zilei Marinei, 15 august 2022, pe vaporașul care făcea legătura oraș – restaurant Herăstrău, pe o bancă alăturată subsemnatului se afla o doamnă pe care o vedeam pentru prima dată, un adevărat spațiu privilegiat, un farmec de necuprins al realităților sentimentale. Privirea, comportamentul și atitudinea trupului domniei sale demonstrau biruința sufletului asupra răului și nevrutului. Alături de ea simțeai că trăiești bucuria redescoperirii necunoscutului.

După mai multe zile, la o întâlnire cu pictorul Ion Hultoană, în discuție despre arta picturii, mi-a recomandat un nume de artist plastic, de care nu auzisem: Aneta Beatrice Filip din Arad. Acesta este numele necunoscutei cu care două ore am călătorit alături pe vaporașul care ne ducea pe insula restaurantului Herăstrău. Mă bucur că artista întâlnită pe vaporaș trăiește cu adevărat, frumosul vis, devenit realitate că ea pictează, desenează, compune și are căutare și succes în lumea grea și întortocheată a artei plastice.

Tot din spusele pictorului Ion Hultoană am înțeles că Aneta Beatrice Filip lucrează foarte mult, fiind permanent înzestrată de a se exprima prin stiluri diferite, dar printr-un exercițiu constant, cromatic, compozițional și desen reușește să pună în acord instinctul și rațiunea susținute de rigorile limbajului plastic personalizat cerințelor firii și inteligenței domniei sale.

Este și rămâne o artistă talentată pentru care sinceritatea exprimării artistice este prioritară în crearea imagini expresive, în jurul căreia și-a construit opera proprie, brand Aneta Beatrice Filip. Pictând, creează artă prin care conștientizează trecerea timpului. În legătură cu realitatea directă artista reușește să ilustreze un spațiu mental ca pe o prezență organică a spațiului și timpului, o absorbție și o trăire a acestui ritm cosmic unde temporalul și eternul nu pot fi niciodată confundate.

Picturile, desenele și întreaga activitate artistică a Anetei Beatrice Filip sunt efectul unor lungi observații și studii care îi dau forță și talent de a elimina orice surplus, de a sintetiza și de a nu pierde identitatea faptelor ori a momentului artistic. Și domnia sa poate fi considerată un bun național ce merită apreciere și respect.

Pictor Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: