ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Arte vizuale – ANA IACOB

Arte vizuale – ANA IACOB

ANA IACOB

Ana Iacob, născută Lăcureanu, a venit pe lume la 28 noiembrie 1956 în Comuna Deleni din Judeţul Iași. Din 1963 şi până în 1971 a urmat cursurile şcolii generale din localitatea natală, iar în 1974 a absolvit Şcoala Tehnică de pe lângă Centrala Confecţiilor Iaşi.
S-a remarcat ca o bună desenatoare încă din perioada în care era elevă, obţinând întotdeauna note maxime la această disciplină. În anul 2002 s-a pensionat şi, la rugămintea soţului, Mihai Iacob, a realizat mai multe desene şi picturi având teme din opera eminesciană.
În 2009, Ana Iacob a devenit membră a Grupării Colecţionarilor de Medalii şi Insigne „Mihai Eminescu” de pe lângă Societatea Numismatică din România şi membră a Clubului Colecţionarilor de Medalii Eminescu. Din 2014 este membră a Asociaţiei Colecţionarilor de Insigne din România – A.C.I.R. Începând cu anul 2009, Ana Iacob este participantă activă la expoziţiile organizate la sala „Brâncuşi” de la Parlamentul României şi la Cercul Militar Naţional din Bucureşti. În octombrie 2016 a avut expoziţia personală la Muzeul Viei şi Vinului din Hârlău, judeţul Iaşi, având ca temă „Metafore cromatice”.
Printre distincţiile cu care a fost recompensată pentru lucrările sale se numără Premiul II – Pana de aur a lui Mihai Eminescu, Distincţia „Eminescu ziaristul”, acordată de Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) şi Premiul „Teiul de Argint”, acordat de Editura Geea din Botoşani pentru realizările artistice cu tema „Eminescu”.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: