ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Arte vizuale – ELENA BORUNDEL

Arte vizuale – ELENA BORUNDEL

ELENA BORUNDEL

 

Născută la 25 mai 1968, în București. Studii: Licențiată a U.N.ARTE, secția Scenografie, în 1996, absolventă a Facultății de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul”– Artă Sacră 2014 și a masterului cu același profil, programul Arta Sacră în Contemporaneitate în 2016. Activitate profesională: 1995 – “Premiul pentru refolosirea elementelor tradiționale”, Concursul studențesc de design vestimentar; 2009 – Premiul „In Honoris pentru contribuția adusă la renașterea Școlii de Artă București “ din partea Primăriei Capitalei.
Scenograf- decorator și designer până în 2007.
A participat la peste 20 expoziții de grup, dintre care ultimele sunt Bienala de Artă Sacră – Târnovo, Bulgaria, 2013 și Anuala de Artă Religioasă 2015 și 2016 UAPR, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti. Expert consultant al Școlii de Artă București, secția Decorațiuni Interioare din 2007. 17 expoziții personale de Artă Decorativă în București și în țară. Participant la numeroase tabere de creație, festivaluri și warkshop-uri. Membru U.C.I.N. și U.A.P.R., filiala AFAPRR.

Mandylion, mozaic din piatră naturală, diametru 80cm
Mandylion, mozaic din piatră naturală, diametru 80cm
Rai cuvântător, tempera cu ou, foiță de aur, diametru 80cm
Rai cuvântător, tempera cu ou, foiță de aur, diametru 80cm
Sf. stâlpnici Simeon, Daniil, Luca și Alipie, tempera cu ou, foiță de aur, 66/70cm
Sf. stâlpnici Simeon, Daniil, Luca și Alipie,
tempera cu ou, foiță de aur, 66/70cm
Hristos - primul stâlpnic, tempera cu ou, 50/50cm
Hristos – primul stâlpnic, tempera cu ou, 50/50cm
Viața Maicii Domnului, tempera cu ou pe lemn, 86/108cm
Viața Maicii Domnului, tempera cu ou pe lemn, 86/108cm
Hristos în mandorlă, tempera cu ou pe lemn, 35/45cm
Hristos în mandorlă, tempera cu ou pe lemn, 35/45cm
Buna Vestire, tempera cu ou pe lemn și foiță de aur, 142/86cm
Buna Vestire, tempera cu ou pe lemn și foiță de aur, 142/86cm
Biserica - Mireasa lui Hristos, tempera cu ou, foiță de aur, 133/76cm
Biserica – Mireasa lui Hristos, tempera cu ou, foiță de aur, 133/76cm

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Amalia Elena Melnic

Motto: Un artist plastic trăiește ca urmare a unor decizii și consecințe și nu ca …

Robert Constantin Niculae

Suflet visător pentru care încă de la vârsta de 8 ani culorile și desenul sugerează …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: