ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Arte vizuale – ELENA DUMITRESCU

Arte vizuale – ELENA DUMITRESCU

ELENA DUMITRESCU

 

S-a născut pe 1 ianuarie 1973, în Bucureşti. A absolvit Liceul „Nicolae Kretzulescu” din Capitală şi apoi Şcoala postliceală cu profil pedagogic „PRO HUMANITAS”. Între 2013 şi 2014, Elena Dumitrescu a făcut cursuri de pictură şi grafică la „Casa Artelor”, după care a urmat Şcoala de Artă Bucureşti – clasa „Decoraţiuni interioare”. Din anul 2014 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici Bucureşti (UAP).
Elena Dumitrescu are o bogată activitate artistică, din care amintim: Târguri de artă populară – pictură pe materiale ceramice; Expoziţie de grup Salonul Naţional de artă decorativă „Florilegiul credinţei şi iubirii”; Expoziţie personală în cadrul unei manifestări cultural artistice organizată de „Fundaţia pentru Andrei”; a expus în cadrul Expoziţiei de pictură „Arta ca un imens decor” – Cercul Militar Naţional; Expoziţie de grup „Vise în Balcani” – galeria ARTUT; Expoziţie de grup organizată de UAP; Salonul Naţional al Artelor – „Temeiuri”, Ediţia a X-a, Palatul Parlamentului; Expoziţia de icoane pe sticlă „Ferestre spre cer” – Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”.

 

„Elena Dumitrescu are un spirit autodidact prin care cultivă acest talent creator, fără efort, din dragoste de frumos. Modestia o caracterizează, dar îi şi dezvăluie latura afectivă, lăsând să se întrevadă ingenuozitatea plastică”. (Elena Borundel – expert consultant Şcoala de Artă Bucureşti)

 

„Pentru Elena Dumitrescu, emoţia prezentată în miezul simbolului plastic se încheagă asemenea transparenţei unui cristal, păstrându-şi vie puterea de iradiere. Tumultul existenţei devine la această artistă spaţiul însăşi al unei imense lacrimi prelinse pe chipul unei umanităţi ce încă îşi mai caută drumul, semnele împlinirii…”. (Armand Steriadi – critic de artă)

 

Aquageneza (sticlă)
Aquageneza (sticlă)
Flori de primăvară 2 - Lalele (sticlă)
Flori de primăvară 2 – Lalele (sticlă)
Flori de primăvară 3 - Flori de măr (sticlă)
Flori de primăvară 3 – Flori de măr (sticlă)
Fluturele de apă (sticlă)
Fluturele de apă (sticlă)
Pasărea de mătase (sticlă)
Pasărea de mătase (sticlă)
Rugăciune (ulei-pânză)
Rugăciune (ulei-pânză)

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: