ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Arte vizuale – MARIA DĂBULEANU

Arte vizuale – MARIA DĂBULEANU

MARIA DĂBULEANU

 

maria-da%cc%86buleanu

Maria Dăbuleanu, din Bucureşti, a absolvit în 1960 Şcoala Populară de Artă din Brăila şi, în fiecare an de la absolvire, a participat la expoziţii colective şi de grup. Are peste 30 de expoziţii personale în ţară (Brăila, Bucureşti, Galaţi, Braşov, Constanţa), precum şi expoziţii personale şi colective în străinătate (Wiesbaden – Germania, 1994 şi 2002; Salon de Provence – Franţa, 1998; Budapesta – Ungaria, 1996; Grecia, 1994; Montreal – Canada, 2006; Paris – Franţa, 2008). Este membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici din Bucureşti (din 1980), a Asociaţiei Pictorilor Lucrători ai Căilor Ferate din Europa (din 1983), a Asociaţiei Profesorilor de Muzică şi Desen din Bucureşti (din 1990) şi a Uniunii Artiştilor Plastici Bucureşti (din 2014).

„Întreaga viziune picturală a Mariei Dăbuleanu se prezintă în general unitară, proprie, ca o consecinţă a unui studiu atent extras, în particular, de la marii maeştri ai picturii româneşti. Simplificarea formelor, aşternerea culorilor în zone largi unitare, libertatea pensulaţiei, francheţea culorilor sunt elemente ce denotă o maturitate artistică…” (Alexandru Cebuc).

 

Arămiul pădurii, pictură în ulei pe pânză (50x60 cm)
Arămiul pădurii, pictură în ulei pe pânză (50×60 cm)
Copacul în amurg, pictură în ulei pe pânză (50x60 cm)
Copacul în amurg, pictură în ulei pe pânză (50×60 cm)
Toamna, pictură în ulei pe pânză (40x60 cm)
Toamna, pictură în ulei pe pânză (40×60 cm)
Iriși, pictură în ulei pe pânză (40x60cm)
Iriși, pictură în ulei pe pânză (40x60cm)
Dunărea la Cazane, pictură în ulei pe pânză (50x40 cm)
Dunărea la Cazane, pictură în ulei pe pânză (50×40 cm)
Zi de sărbătoare, pictură în ulei pe pânză (50x60 cm)
Zi de sărbătoare, pictură în ulei pe pânză (50×60 cm)
Dimineața pe Dunăre, pictură în ulei pe pânză (50x60 cm)
Dimineața pe Dunăre, pictură în ulei pe pânză (50×60 cm)
Primăvara în munți, pictură în ulei pe pânză (50x60 cm)
Primăvara în munți, pictură în ulei pe pânză (50×60 cm)
Vara, pictură în ulei pe pânză (50x40 cm)
Vara, pictură în ulei pe pânză (50×40 cm)

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: