ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Arte vizuale – NICA TRAIAN ȚUCKMAN

Arte vizuale – NICA TRAIAN ȚUCKMAN

NICA TRAIAN ȚUCKMAN

Un pictor – deși are comportamentul și înfățișarea unui om normal, pământean, este un fin observator al naturii înconjurătoare; inteligent și talentat, îndoctrinat cu un spirit artistic de un înalt nivel, în continuă activitate creatoare în artele plastice, este tipul de omartist plastic care nu va spune niciodată „sfârșit” activității sale, flacăra creației arzând fără finiș în sufletul său curat, blând și bun.
Pentru artistul plastic inactivitatea în artă înseamnă o dureroasă tăcere artistică. Ca o demnă recunoștință a activității sale i s-au pus la dispoziție opt locații – expoziții de pictură permanentă – adevărate muzee de artă. Pe viață, numărul lucrărilor sale plastice nu se poate afla decât cu ajutorul calculatorului. Mintea și inteligența sa dau frâu liber imaginației și creației sale artistice, în toate ramurile artei.
Deși frumusețea vieții este de origine divină, artistul plastic Nica Traian Țuckman își încearcă „puterile”, ca prin artă să contribuie la înfrumusețare, bucurie și fericire pentru semenii noștri.
Născut sub semnul perfecțiunii, artistul plastic Nica Traian Țuckman, cu putere și talent de invidiat, pe care îl stăpânește cu mult temei, prin formă și culoare, reușește adevărate armonii cromatice, adecvate sufletului uman.
Încă de la primul contact cu arta lui, ești copleșit de afectivitatea sufletului său; arta sa plastică este o blândă și nobilă înălțare a spiritului, capabil să zboare pe o rază de soare spre calea astrală.
Cu sufletul său ușor, artistul plastic Nica Traian Țuckman „plutește” prin arta plastică precum un puf de păpădie purtat de o calmă mișcare a aerului plastic ce cu o blândă căldură și adiere te îmbie. Numai blânda și sincera sa iubire pentru arta plastică îl capacitează să creeze frumuseți artistice din peisaje, naturi statice, flori, fructe și, în special, portrete ale marilor personalități și domnitori din trecutul istoric al țării noastre.
Pentru Traian Nica, arta plastică – pictura – este ca un ogor; vei semăna bine „ogorul”, te vei bucura de recoltă… Dacă pictorul „ogorul muncește”, pământul său – tabloul – „nu lenevește”. Dovada palpabilă, cele opt expoziții pământene deschise cu sprijinul autorităților sunt adevărate muzee, roade bogate ale muncii sale creatoare de frumos pentru suflet, minte și spirit înălțător. Mai mulți artiști plastici ca Nica Traian Țuckman, mai multe bogății artistice pentru țară: banii nu pică din cer, comorile se rostogolesc pe pământ. Ca o șoaptă a timpului, lucrările sale artistice vor avea un viitor glorios, fermecătoare embleme artistice care trăiesc și vor trăi nemurirea. Are titlul științific de doctor în artă, Doctor Honoris Causa nominalizat de Academia Daco-Română pentru amploarea operelor sale – peste 3000 de lucrări plastice și 450 de tablouri donate. Este fondatorul Grupului de Artă ZERO.

Prof. Pictor VERGIL COJOCARU-COVER


 

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: