ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Arte vizuale – TUDOR MEILOIU

Arte vizuale – TUDOR MEILOIU

TUDOR MEILOIU

Artistul plastic și păsările sale miraculoase

Dacă poeții, pot fi considerați preoți ai cuvântului, picturile, sub formă de semne și simboluri, ale pictorului Tudor Meiloiu, alăturate aspectului fizic ale artistului plastic ce poate fi asemănat unui călugăr bărbos, ne dă dreptul să-l numim, cu înaltă apreciere și respect pe Tudor Meiloiu, preot al culorii, desenului, compoziției, preot propăvăitor prin arta plastică a dumnezeiești sentimente.
Prin păsările sale miraculoase icoane rupte din natură, cu talent, sensibilitate și iubire, autorul tablourilor expuse în galeria artelor a Cercului Militar Național din București, pictorul, omul de artă Tudor Meiloiu, ne-a demonstrat pe pânză, colorat, aurul minții sale preacurat.
Poza figurii sale, prin privirea pătrunzătoare și blândă, înțeleaptă și seducătoare, de o barbă ca florile de crin, este desăvârșirea ursitoarelor destin.
Păsările sale, trimiși bine vestitori răspândesc în lume a creatorului splendori. Ele cuceresc și cerul și pământul. Artistul Meiloiu prin arta și iscusința sa pe pânză și hârtie, le face loc în veșnicie, ca ele mereu vii, să fie pentru toți luminoase făclii.
Limbajul artei plastice al artistului plastic Tudor Meiloiu, este un cromatic discurs profund și convingător, care are capacitatea de a integra într-un sistem plastic original, cu structuri raționale, o calitate afectivă. Prin talentul, inteligența și imaginația sa coloristică are îndemânarea de a transforma trăirile și senzațiile, în structuri, culori și construcții, în logica expresivă a limbajului său plastic, propriu.
Păsările sale expuse pe simeze, zilnic, prind viață în zorii întâlnirii cu cei ce poartă în ei grăuntele iubirii.
Vizitând expoziția de pictură “Păsările lui Meiloiu” te simți cu sufletul înălțat o pasăre măiastră ce zboară spre cerul luminat.
Pentru public și istoria artei plastice, pictorul Tudor Meiloiu, colegul și prietenul meu, rămâne un fenomen artistic, cu care se vor mândri și generațiile viitoare ce vor veni.

Prof. Pictor Cojocaru Vergil-CoverCitarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: