ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Arte vizuale – VALERIA TOFAN

Arte vizuale – VALERIA TOFAN

VALERIA TOFAN

Născută în 1950. A absolvit Academia de Arte „Ion Sălișteanu” Un artist plastic educat, şcolit, muncitor, inteligent, creator, cu o intuiţie desăvârşită, se pune în slujba celorlalţi cu scopul de a ajuta, descoperi şi sprijini noi talente, încă dintr-o viaţă timpurie a copiilor, încă din embrionul unei arte plastice autentice. Este o artistă plastică naivă şi clasică. O bună profesoară în domeniul picturii naive, care a obţinut de la discipolii săi mult mai mult decât se aştepta.
Învătămintele sale în domeniul artelor plastice a adus în prim plan mulţi discipoli talentaţi, cu lucrări plastice care au depăşit cu succes de multe ori graniţele ţării. Artista Valeria Tofan a reprezentat ţara noastră, România, şi o reprezintă cu succes răsunător, atât între graniţele sale, cât, mai ales, pe meleaguri artistice internaţionale. Cărţile, albumele, tratatele ce pomenesc despre artista română Valeria Tofan şi pun în evidenţă activitatea sa artistică în ţară şi în străinătate pot ocupa un însemnat loc în rafturile bibliotecilor. Lucrând în arta plastică cu maximul capacităţii sale artistice, rezultatele muncii sale produc miracole.
În toate circumstanţele apărute, artista plastică Valeria Tofan a ştiut să profite de orice şansă, lucrările sale artistice, pe merit, fiind apreciate, elogiate, premiate şi reproduse în cataloage de artă renumite de artă plastică. Cu iniţiativă, îndrăzneală şi curaj artistic, Valeria Tofan a ajuns pe înalte culmi, de nebănuit, ale aprecierii, iubirii şi respectului cuvenit, adevărat etalon artistic românesc şi internaţional.
Artista şi arta sa plastică, printr-o compoziţie şi cromatică bine meşteşugite, comunică o frumoasă impresie de armonie spirituală: tablou-artist-public degustător de artă. Ca om are un suflet ales în care se ascunde o iubire aprinsă pentru artă ca strălucirea într-o piatră preţioasă. Pictura sa se ascunde adânc şi scufundă în bucuria sforţărilor artistice pentru a cultiva interesul pentru culoare şi formele lumii înconjurătoare, cunoscută, palpabilă şi cea de dincolo de existenţa noastră.
Arta sa naivă va deveni un „troc de schimb” pe care generaţiile viitoare, care vor „circula” şi vor intra în contact cu viaţa de dincolo de viaţa pământeană, îl vor efectua întru laudele, slava şi gloria artistei plastice Valeria Tofan, contemporană cu subsemnatu l şi colegi în U.A.P. România, la secţia Pictură.

VERGIL COJOCARU-COVER

 

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Amalia Elena Melnic

Motto: Un artist plastic trăiește ca urmare a unor decizii și consecințe și nu ca …

Robert Constantin Niculae

Suflet visător pentru care încă de la vârsta de 8 ani culorile și desenul sugerează …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: