Asociația Mondială de Luptă împotriva drogurilor și a altor dependențe (alcool, tutun, vicii degradante) A.M.A, a fost înfi ințată la 21 august 2009. Este organizație neguvernamentală, apolitică și non-profi t cu sediul central în București, bulevardul Iuliu Maniu, nr. 158A, sector 6, având în conducere specialiști cu o vastă experiență în domeniul luptei împotriva criminalității, inclusiv a trafi cului și …
Citeşte articolul »AUPRCR. Asociația Urmașilor Persecutaților Regimului Comunist din România
Regimul comunist din România, instalat la putere după ce trupele invadatoare sovietice au ocupat țara, a fost etichetat pe drept cuvânt ca ilegal, ilegitim și criminal, suprimând democrația și instaurând o teroare fără precedent. Bucovina și Basarabia au fost rupte din trupul țării, iar un milion (cifra se poate ridica la 1,5 milioane) de cetățeni români până atunci au fost …
Citeşte articolul »Asociaţia Muzeul Jucăriilor
Toţi copiii se joacă, dar puţini se întreabă: Oare când or fi apărut jucăriile? Întotdeauna jucăriile au fost la fel? Cu ce s-au jucat părinții și bunicii? Copiii nu se prea gândesc la aceste lucruri. De aceea vă propunem o incursiune în lumea minunată a copilăriei de ieri și de azi. La Muzeul Jucăriilor încercăm să adunăm jucăriile pe care …
Citeşte articolul »A.N.C.A. Asociația Națională a Colecționarilor de Arme
Istoria omenirii a fost marcată de inventarea armelor, care evoluând, au impus dezvoltarea capacității umane de a vâna, de a se apăra sau de a duce războaie. Și, pentru a face acest lucru, omul a născocit dispozitive letale pe care le-a dezvoltat și le-a diversificat. Astfel, armele sunt o parte esențială a istoriei omenirii indiferent de scopul folosirii lor care, …
Citeşte articolul »Asociația Medicilor Scriitori și Publiciști Români AMSPR
Deviza lor de căpătâi: ”să vindeci sufletul întâi” este cuvântul definitoriu al acestei Asociații. Forța cuvântului, ideea, este cea care a mișcat dintotdeauna societatea umană. AMSPR valorifică latura artistică a medicilor și celor cu profesiuni înrudite (psihologi, farmaciști, veterinari, asistenți medicali etc). Nu puțini și-au împărțit viața între rigoarea efortului profesional și creația artistică, îndeosebi cea literară. Medicii ocupă un …
Citeşte articolul »Asociația diplomaților militari în rezervă și în retragere „Alexandru Ioan Cuza”
Asociaţia Diplomaţilor Militari în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” este o organizaţie obştească, apartinică, non profit şi independentă, reprezentând asocierea voluntară a ofiţerilor în rezervă şi în retragere din toate armele care au desfăşurat sau au sprijinit direct sau prin acţiuni conexe activitatea diplomatică militară de cunoaștere a armatelor altor state şi de dezvoltare a relaţiilor Armatei României …
Citeşte articolul »Asociația Literară „Creneluri Sighișorene”
Asociația Literară „Creneluri Sighișorene”, locul în care Cultura se află la ea acasă Vatra Municipiului Sighișoara este situată într-o zonă colinară a Podișului Târnavelor, pe unde are vadul râul Târnava-Mare. Denumită „Perla Transilvaniei”, Sighişoara este un exemplu remarcabil de mic oraş fortificat, într-o zonă de frontieră între cultura latină a Europei centrale şi cultura bizantină, ortodoxă, a Europei de sud-est, …
Citeşte articolul »Societatea Cultural-Științifică Rădinești-Gorj
Societatea Cultural-Științifică RĂDINEȘTI-GORJ (SCSRG) este o organizație neguvernamentală cu personalitate juridică ce reunește prin liberă adeziune persoane care oferă, prin contribuția lor materială, cunoștințele și activitatea lor proprie, un aport important comunității locale și lumii cultural-științifice. Aapărut în temeiul art. 88 și art. 89 din Legea nr. 51 din 06.02.1924 și a altor legi ulterioare acesteia, prin Sentința Civilă nr. …
Citeşte articolul »Secția română a Asociației franceze “Les amis de Panait Istrati”
În decembrie 1968 a fost fondată în Franța Asociația “Les amis de Panait Istrati”, având ca obiective reeditarea operei scriitorului (1880-1935), promovarea personalității sale și păstrarea vie a memoriei și spiritului lui. În 1975, președintele organ i z a ț i e i , Marcel Mermoz împreună cu Christian Golfetto au efectuat o vizită în România “pe urmele lui Panait …
Citeşte articolul »Fundația Universitară Hyperion
Ideea înființării Fundației Universitare Hyperion a fost lansată la 25 mai 1990 în cadrul primei reuniuni a membrilor grupului de inițiativă, coordonat de prof. univ. dr. Ion Spânulescu care a pregătit adunarea generală a grupului în vederea întocmirii actului de constituire. In Procesul verbal de înființare al Fundației se specifică: „Semnatarii Actului de constituire al Fundației Hyperion sunt profesori universitari …
Citeşte articolul »