Născută în iulie 1939, înzestrată cu o capacitate intelectuală de excepție, profesoară de limba română de la Colegiul Național Matei Basarab și o animatoare culturală, în cel mai deplin înțeles al cuvântului, s-a înălțat la cer, lăsându-ne tuturor celor care am cunoscut-o, o profundă durere sufletească. Vreme de un deceniu (2017-2021), mi-a fost alături în calitate de Vicepreședinte al Cenaclului …
Citeşte articolul »Sfetnic de taină la trei președinți-Colonelul scriitor Florian Gârz
Timpul, nemaiavând răbdare cu colonelul scriitor, Florian Gârz, în ziua de marți 18 ianuarie 2022, i-a călăuzit pașii în marea trecere (Lucian Blaga), spre împărăția lui Dumnezeu, lăsând un gol imens în sufletul familiei și al tuturor celor care l-au cunoscut, prețuit și admirat. Îndeplinind impecabil îndatoririle ce i-au revenit ca sfetnic de taină a trei președinți ai României (Gheorghe …
Citeşte articolul »Mihai Eminescu. Un patriot în slujba nației
Trăiască nația! Patriotismul eminescian este cultivat de timpuriu, încă din timpul studiilor bucovinene, sub puternica influență a profesorului Aron Pumnul. Aflat la Cernăuți, în ianuarie 1859, viitorul poet nepereche primește cu emoție știrea înfăptuirii Micii Uniri și devine unul din admiratorii înfocați ai domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Gazetarul Eminescu va dezvolta un adevărat cult pentru primul conducător al României moderne, …
Citeşte articolul »Ion Dichiseanu Crâmpeie de viață
Amintirile pe care le am, legate de Diki, așa cum îi spuneau apropiații, încep undeva pe la mijlocul anilor ’90. Că tangențial l-am întâlnit și înainte, relaționând din postura, admirator – actor celebru deja aceasta este o altă poveste.Ne întâlneam eu, ori soția mea cel mai ades, spre a “prelua” copiii noștri de la liceul Spiru Haret, pentru a nu …
Citeşte articolul »