ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / ASCIOR pentru bucuriile omului

ASCIOR pentru bucuriile omului

ASCIOR pentru bucuriile omului

Asociația pentru Civilizația Ortodoxă (ASCIOR) a luat ființă în anul 2017, la Buzău. Este o societate de credință, cultură și atitudine creștină. Ea are ca scop promovarea înțelegerii dreptei credințe, promovarea românismului, promovarea istoriei adevărate, promovare activității și responsabilității sociale, a ”împreună lucrării pentru semenii nostrii”, prin diverse activități.
Până în prezent, asociația ASCIOR a avut peste 60 de activități regionale și naționale reliefate prin conferințe, lansări de carte, simpozioane, expoziții etc, dar și prin editarea revistei „Orizonturile bucuriei”. S-a implicat și în înființarea conferințelor și congreselor pentru Civilizația Creștină sub denumirea de: „Uniți prin Credință”, în paralel cu editarea de antologii ASCIOR. Am reușit a înființa si noi filiale. Astfel, în 2018, am deschis filiale ASCIOR, numind câte un președinte de filială, care se ocupă cu desfășurarea de activități, pe filială. Acestea sunt deschise, în prezent, în țară la: Mizil, Tulcea, București, Timișoara. În afara actualelor granite avemdeschise filiale la: Cernăuți, Orhei, Soroca, Chișinău. De asemenea, sunt în derulare programe de deschidere de alte noi filiale, atât în țară, cât și-n afara granițelor, cu precădere în zonele locuite compact de etnici români.
Prin programele de susținere a persoanelor aflate în dificultate am reușit, cu sprijinul susținătorilor noști, care fac sau nu parte din asociație, să oferim ajutoare: atât în diverse moduri, cât și în bani, cu sume de peste 5000 lei, în total.
Revista „Orizonturile bucuriei” se editează deja într-un număr de 700-1000 exemplare, iar un număr, apare la 2 luni. Revista are peste 60 de colaboratori, de la cercetători și profesori universitari pe diverse domenii de activitate, din țară sau din străinătate, de la debutanți în literatură, sau pasionați în artă. În viitorul apropiat, prin site-ul ASCIOR revista va putea fi consultată și descărcată în format electronic. Cu bucurie recunoaștem că, deja avem foarte multe cereri din străinătate, din țări precum: Italia, Grecia, Spania, Austria, etc.
Asociația pentru Civilizația Ortodoxă (ASCIOR) are un plan minunat de activitate pe mai multe domenii, pe mai multe secțiuni, dar și un plan integrat de promovare a adevăratei credințe, a românismului, a rolului României în acest nou mileniu.
Așteptăm cu mult drag să ni se alăture românii adevărați, cu adevărată trăire și simțire românească, dar și noi colaboratori pe diverse domenii de activitate. Ne dorim să cooperăm cu cât mai multe și diverse ONG-uri, reviste, organizații culturale sau științifice pentru sprijin reciproc și de promovare a valorilor românești! Am dori, din toată ”credința” sufletului nostru, ca toți oamenii de bună credință, indifferent de structura lor socială, din care fac parte, să devină un ”factotum”al asociației noastre! Și, de ce nu, la unison să putem afurma că: „ASCIOR pentru bucuriile omului”. Fie că acestea sunt unele mari, sau (mai) mici.
Și, nu în ultimul rând, dorim ca din colțul acesta de pagină să mulțumim din suflet revistei ”Independența Română-Independența prin Cultură”, cît și ”Fundației Literar-Istorică STOIKA”, pentru întreg sprijinul pe care ni-l acordă și căruia îi suntem recunoscători. Pentru noi, cei din ASCIOR este o onoare promovându-ne activitatea. Noi, le urăm mult, mult success, dar și mult spor în minunata lor lucrare, de cultură și ”iubire de aproape”, prin care ajută românii, la reconstruirea identității neamului și independenței prin cultură, a omului, dinainte rugător! Domnul să vă binecuvinteze!

DOINA BÂRCĂCitarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …

Asociația Medicilor Scriitori și Publiciști Români (AMSPR)

Deviza lor de căpătâi: să vindeci sufletul întâi” este cuvântul definitoriu al acestei Asociații. Forța …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: