ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / ASOCIAȚIA ARTIȘTILOR PLASTICI BUCUREȘTI

ASOCIAȚIA ARTIȘTILOR PLASTICI BUCUREȘTI

ASOCIAȚIA ARTIȘTILOR PLASTICI BUCUREȘTI

Asociaţia Artiştilor Plastici Bucureşti (AAPB) a debutat, în oraşul de pe Dâmboviţa, în urmă cu 40 de ani, reuşind să se facă cunoscută prin multitudinea activităţilor cultural educative desfăşurate în cadrul instituţiilor de cultură de atunci şi din prezent.
De-a lungul vremii AAPB a ţinut pasul şi s-a remarcat în toate perioadele istoriei, prin care am trecut cu toţii, convingând publicul de rostul său benefic în societate.
În perioada următoare a colaborat cu Cercul Militar Naţional (CMN), Casa de Cultură a Ministerului de Interne, Sala Unesco, Muzeul de Artă al Municipiului Bucureşti, Biblioteca Metropolitană (Mihail Sadoveanu), primăriile şi prefecturile sectoarelor
2, 5 şi 6, case de cultură din Bucureşti şi din ţară, unde asociaţia organizează expoziţii de grafică, pictură şi sculptură, colective, de grup şi personale, ale membrilor săi, non stop.
De asemenea, pentru fiecare anotimp sunt deschise, anual, saloane de grafică şi pictură.
La sediul AAPB sunt desfăşurate programe expoziţionale ale membrilor nou înscrişi, de câte două ori pe lună, aceştia având această datorie odată cu înscrierea.

Cu cinci ani în urmă, în pavilioanele din parcul Herăstrău, construite special pentru a găzdui galerii de artă, asociaţia schimbă simeza de două pe lună cu expoziţii personale, de grup sau colective, unde au fost admirate, de sute de vizitatori, peisaje, portrete sau compoziţii.
În prezent, aceste pavilioane zac încuiate de către ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) – subordonată Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti.
AAPB a semnat un protocol de colaborare cu Primăria Sectorului 2, în incinta căreia se află galeria „Dialogul Artelor”. Această colaborare nu a durat mai mult de jumătate de an, din cauza unor personaje mai mult sau mai puţin cunoscute.
Asociaţia a participat cu lucrări de artă la patru expoziţii de grup şi personale în străinătate, prin reciprocitate cu asociaţiile şi instituţiile de cultură din ţările respective (Germania şi Bulgaria).
În mass-media centrală, locală şi internaţională au fost semnalări ale activităţilor asociaţiei. Au fost editate pliante, broşuri, afişe pentru membrii noştri şi pentru public. În cadrul AAPB se organizează seri culturale, colocvii legate de stiluri şi curente în arta contemporană, dezbateri pe marginea lucrărilor expuse de membri precum şi cursuri de iniţiere şi informare a celor înscrişi de curând.

În decursul anilor, membrii asociaţiei, prin lucrările lor, au reuşit să impresioneze mii de iubitori ai frumosului din capitală, din ţară şi din afara ei, oameni cărora le datorăm existenţa şi reuşim, de fiecare dată, să-i facem să plece din ţară cu fruntea sus şi cu certitudinea că „UN POPOR FĂRĂ CULTURĂ NU EXISTĂ”.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …

Asociația Medicilor Scriitori și Publiciști Români (AMSPR)

Deviza lor de căpătâi: să vindeci sufletul întâi” este cuvântul definitoriu al acestei Asociații. Forța …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: