ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / ASOCIAȚIA COMMUNITY AID ROMÂNIA

ASOCIAȚIA COMMUNITY AID ROMÂNIA

ASOCIAȚIA COMMUNITY AID ROMÂNIA

Asociația Community Aid România este o organizație nonguvernamentală înființată în vederea susținerii oricărei persoane sau comunități care își dorește o îmbunătățire a nivelului de trai prin dezvoltarea capitalului uman, social și antreprenorial.
Totodată, ține cont de protejarea mediului înconjurător și de exploatarea sustenabilă a resurselor naturale.
Organizația noastră țintește către armonizarea legăturilor inter-umane dintre comunitățile dezvoltate și cele în curs de dezvoltare sau sub-dezvoltate. De asemenea, considerăm necesară crearea unui circuit economicosocial benefic tuturor prin stimularea spiritului comunitar și dezvoltarea unui transfer bilateral de experiență, cunoștințe și idei.

MISIUNE

În prezent, resursele tangibile și intangibile sunt distribuite în mod inegal atât la nivel național cât și internațional. Disparitățile dintre comunitățile dezvoltate și cele în curs de dezvoltare sau sub-dezvoltate au devenit din ce în ce mai evidente, cu efecte negative la nivel social, dar și economic.
Misiunea noastră este de a susține comunitățile în curs de dezvoltare sau sub-dezvoltate prin proiecte de dezvoltare a cunoștințelor și abilităților membrilor acestora. Pentru a realiza acest lucru ne propunem să fim alături de cei ce își doresc să facă o schimbare în bine în viața lor sau a comunității lor.
Proiecte sociale:
•Caravana lui Moș Crăciun – Community AID România aduce anual în casele oamenilor spiritul Crăciunului. Apariția lui Moș Crăciun le luminează fețele, iar fericirea primirii darurilor este mereu pe măsură.
•Fii iepuraș pentru o zi – De Paște iepurașul a venit în casele copiilor. Cu această ocazie am reușit să aducem din nou o mică bucurie în sufletele oamenilor.
•Sprijin centre de plasament – Proiectul „Moș Crăciun în fiecare casă”, „Arca lui Noe”, avându-i beneficiari pe copii din centrul de plasament Periș, Voluntari.
•Campania umanitară Siria – Proiectul „Friends of Syrian Orphans Project” a trecut de la idee la practică. Community Aid România împreună cu Adina Mutar sprijiniți de Al Tawel Carmen și alți câțiva oameni cu inimă mare au făcut posibilă această acțiune.
•Cutia de pantofi – Am propus, pentru cei care sunt de acord, bineînțeles, să transformăm copiii noștri în spiridușii Moșului: cutiuța de pantofi este destinată copiilor nevoiași.
•„Vreau și eu ghiozdan” – La începutul anului școlar Community Aid România a distribuit familiior din Municipiul Medgidia și Comuna Tortoman rechizite și hăinuțe prin campania „Vreau și eu ghiozdan”.
•Ziua națională pentru eradicarea sărăciei – Community Aid România a marcat Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei printr-o vizită în comuna Bălăceanca unde am fost la familii încercate de soartă împreună cu părintele Gavrilă. Mulțumim pentru colaborare doamnei Luciana, psiholog DGASP, și părintelui Gavrilă.
•Acțiune umanitară la spitalul municipal Medgidia – În ajunul Paștelui am vrut să aducem o mică bucurie în sufletele oamenilor care, din păcate, și-au petrecut această sărbătoare în spital. Mulțumesc voluntarilor pentru ajutor.
•Acțiune umanitară explozie bloc de locuințe – La inițiativa doamnei Mioara Gârbă-Tutu, Community Aid a aflat de cazul dramatic prin care au trecut câțiva locuitori din Medgidia, care au rămas fără locuință după ce a explodat o butelie în data de 4 martie. Am venit în sprijinul lor și am promis să mai ajungem cu alte ocazii.
Mulțumim doamnei Enache, care ne-a ajutat să ajungem la acești oameni.
•Dragostea mare se vede în gesturi mici – „Dragobetele” ne-a provocat și anul acesta! Și pentru că „Dragostea mare se vede în gesturi mici”, proiectul nostru a înmuiat zeci de inimi și a cucerit altele noi. Evenimentul a fost sprijinit de sponsorii PREȚURI PENTRU TINE – PPT, ROMEGA FOOD și a constat în pachete-cadouri oferite celor peste 150 de copii din județul Teleorman, GRĂDINIȚA SAT POIANA/COMUNA CIUPERCENI, COMUNA SEACĂ. A spus cineva că dragostea e doar pentru cei mari?

Proiecte educative:
•Campania Îmbrățișări Gratuite – Asociația Community Aid România i-a îmbrățișat pe trecătorii din Municipiul Medgidia. Se spune că pentru a îi fi mai bine, un om are nevoie de cel puțin șapte îmbrățișări pe zi, îmbrățișări spontane și mângâietoare, îmbrățișări lungi și reconfortante, îmbrățișări pline de iubire pentru a ne simți cu adevărat fericiți și a învăța să dăruim.
•Săptămâna Europeană a Democrației Locale – Săptămâna Europeană a Democrației Locale s-a încheiat cu o dezbatere organizată de Community Aid România, împreună cu Biblioteca Municipală Medgidia, filiala Nord. Tinerii din Medgidia invitați la dezbatere au dovedit că au cunoștințe despre democrație, initiativă, schimbare și alte cuvinte cheie care au dominat discuțiile.
•Crosul Iftimie Ilisei – Evenimentul sportiv a reunit un număr însemnat de participanți, aproximativ 300 de elevi ce aparțin ciclului gimnazial și liceal. Obiectivul acțiunii a vizat promovarea unui stil de viață sănătos și dezvoltarea spiritului competitiv în rândul concurenților.
•Tinerii și democrația participativă.
•Donație de cărți – Centrul Tinerilor din Medgidia – Community Aid România a donat cărți către Școala Gimnazială „Ion Ghica” din comuna Tortoman, în scopul de a premia cei mai buni elevi la sfârșit de an școlar.
Mulțumim tuturor celor implicați în proiect!

Echipa Community Aid;
Daniela Ogrezeanu –
Manager proiect
Gabriel Cateliu
– Președinte

MARIA PETRESCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …

Asociația Medicilor Scriitori și Publiciști Români (AMSPR)

Deviza lor de căpătâi: să vindeci sufletul întâi” este cuvântul definitoriu al acestei Asociații. Forța …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: