ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / ASOCIAȚIA CULTURAL ARTISTICĂ „JOC“ – B.M.R.

ASOCIAȚIA CULTURAL ARTISTICĂ „JOC“ – B.M.R.

ASOCIAȚIA CULTURAL ARTISTICĂ „JOC“ – B.M.R.

Asociația Cultural Artistică „JOC” – B.M.R., atât prin statut, dar mai ales prin acțiunile întreprinse până acum, și-a propus să promoveze, să apere și să susțină, cu toate mijloacele puse la dispoziție, tot ceea ce înseamnă cultura și valorile reale românești, dar cel mai important, să fie alături de tinerele talente, copii, viitorii adulți.
Scopul Asociaţiei Cultural Artistice „JOC” – B.M.R este descoperirea, stimularea și promovarea talentelor, apărarea intereselor acestora, în domeniul cultural, artistic, educativ și media. Stimularea interesului şi curiozităţii faţă de cultură şi artă, mai întâi prin cunoaşterea tradiţiilor locale, prin dezvoltarea deprinderilor de muncă practică şi intelectuală, prin cultivarea capacităţii creatoare a imaginaţiei, a spiritului de cercetare, a dorinţei de a contribui după puterea fiecăruia la perpetuarea şi promovarea valorilor culturale, spirituale, naţionale şi internaţionale, prin educarea copiilor şi a tinerilor cetăţeni, oamenilor în general, în domeniul artei: teatru, dans, etnografie, pictură, muzică, artă fotografică, designer vestimentar sau de ambient, precum şi crearea unui cadru propice schimbului de cunoştinţe, informaţii cultural artistice, educative, între cetăţenii români şi cetăţenii altor ţări, realizarea de parteneriate în vederea susţinerii de proiecte cultural artistice, educaţionale, sprijinirea membrilor asociaţiei în vederea participării şi organizării activităţilor cultural artistice, educative pe plan intern şi international.
Încă de la înființare, din luna decembrie 2017, Asociația Cultural Artistică „JOC” – B.M.R., prin reprezentații ei, Magda Băcescu – Președinte, Ștefan Apostol – Vicepreședinte și membrii permanenți activi, a făcut toate demersurile necesare ca scopul și obiectivele din statut să fie respectate pe deplin.
În ianuarie 2018 demarează un proiect teatral, intitulat „Dulcea mea Doamnă/ Eminul meu iubit”, un scenariu bazat pe corespondența dintre Mihail Eminescu și Veronica Micle. Proiectul s-a bucurat de un real succes, atât în cadrul vernisajului Salonului Naţional „Mihai Eminescu”, manifestare organizată de Camera Deputaţilor – Centrul Internaţional de Conferinţe, Direcţia Organizare Evenimente, Compartimentul Expoziţii, în colaborare cu Gruparea Colecţionarilor de Medalii şi Insigne „Mihai Eminescu”, din cadrul Societăţii Numismatice Române, de la Palatul Parlamentului României, în data de 11 ianuarie, cât și în cadrul evenimentului „Ziua Culturii Naționale – Omagiu lui Mihai Eminescu, Associazione Cenaclul de la Roma”, din Italia, din data de 14 ianuarie 2018, dar și la „ Salonul literar Astralis, de la Casa de cultură Friedrich Schiller Kulturhaus, din data de 26 ianuarie 2018.

Apoi, în data de 21 februarie 2018, la Centrul Cultural Mihai Eminescu (fost J.L.Calderon), în cadrul evenimentului Cenaclul „Cetatea lui Bucur” și ultima, deocamdată, reprezentare a fost în cadrul evenimentului „Gala Poeziei de Dragoste”, eveniment realizat de Art Creativ, sub atenta organizare a doamnei Daniela Toma și a lui Ion Calotă, în data de 10 martie 2018.
În data de 12 februarie 2018, Trupa de teatru „JOC” a fost invitată să susțină un mini spectacol la Urziceni, de către domnul Ambasador UNESCO, George Călin, la evenimentul organizat de domnia sa, intitulat LECŢIA DE POEZIE – „La o cafea cu Apollon”.
Asociația Cultural Artistică „JOC” – B.M.R., prin reprezentații ei, Magda Băcescu – Președinte, Ștefan Apostol – Vicepreședinte a fost invitată de Fundația Literar-Istorică Stoika, în data de 2 martie 2018, la evenimentul „Inițiative culturale bucureștene”, organizat în colaborare cu Primăria Capitalei și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, în cadrul căruia Președintele Asociației, Magda Băcescu și Vicepreședintele Ștefan Apostol au fost premiați cu diplome de excelență pentru meritele deosebite în susținerea și promovarea culturii românești și pentru implicarea în activitățile literar-artistice în mediul școlar și academic. Diplomele și medaliile au fost înmânate de domnul Florian Laurențiu Stoica, Președintele Fundației Literar-Istorice STOIKA. Au fost demarate proiecte culturalartistice, cu Trupa de Teatru „JOC”, formată numai din copii, elevi din învățământul preuniversitar și studenți, spectacole pentru publicul larg de toate vârstele, jucate de aceștia, pe una din cele mai importante scene ale Bucureștiului, Teatrul Elisabeta. Spectacolul se numește „O petrecere alan-dala”, iar proiectul s-a derulat pe întreaga stagiune teatrală 2017-2018. Încă din decembrie 2017 și până pe 16 mai 2018, când a fost ultima reprezentație din stagiune, acest spectacol s-a jucat cu casa închisă.
Prin parteneriatele solide cu alte ONG-uri, cum ar fi parteneriatul cu UNIFERO (Uniunea Internațională a Femeilor Române), Asociația Cultural Artistică „JOC” – B.M.R. a participat în acest an la toate evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri, și nu numai.
Un exemplu în acest sens este cel din data de 24 martie 2018, când Asociația Cultural Artistică „JOC” – B.M.R. împreună cu Uniunea Internațională a Femeilor Române (UNIFERO), în parteneriat cu Școala Ferdinand I, au organizat un Spectacol caritabil dedicat „Anului Centenar”.
A fost primul eveniment în calitate de parteneri UNIFERO Inc. Un eveniment plin de candoare, emoție, poezie, teatru, cântec, joc, voie bună, daruri pentru cei nevoiași și multă, multă iubire pentru tot ce-i autentic românesc.
În aprilie, pe data de 27, am demarat un nou proiect, intitulat „Festivalul Artelor – „Jocuri pentru toți”, în parteneriat cu Școala Gimnazială Specială, nr.2, Editura Minela și UNIFERO. Acest proiect este dedicat tuturor copiilor ce au valențe creatoare în toate domeniile artistice, în mod expres copiilor cu probleme speciale.

În aceeași lună, aprilie 2018, în parteneriat cu Uniunea Ucrainenilor din România, Asociația Cultural Artistică „JOC”-B.M.R. a demarat un nou proiect de teatru, intitulat „Fântâna în flăcări”, o traducere și dramatizare a binecunoscutului scriitor Mihai Hafia Traista, după un fragment din romanul „Lorana” de Mihai Nebeleac.
În perioada 12-13 mai, Asociația Cultural Artistică „JOC” – B.M.R., alături de UNIFERO, a fost invitată la Conferința Consiliului Mondial Român, eveniment ce s-a desfășurat la Palatul Parlamentului României, unde au avut loc discuții pe teme culturale, de educație, subiecte legate de promovarea Unirii și a valorilor naționale, economice.
Asociația Cultural Artistică „JOC” – B.M.R a avut onoarea de a-și prezenta activitățile și viitoarele proiecte în cadrul acestor colocvii.
Ținând cont de faptul că anul 2018 este sub auspiciul Anului Centenarului Marii Uniri, Președintele și Vicepreședintele Asociației Cultural Artistice „JOC” – B.M.R. vor participa la Alba Iulia, în perioada 12-16 iulie, la a XI-a Conferință Internațională UNIFERO Inc.

Prof. MAGDA BĂCESCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația “AGATA“ – o punte de legătură între tineri și seniori

Asociația “AGATA” se constituie potrivit Ordonanței Guvernului nr.26/2000 modificată și completată cf. Legii nr.246/18.07.2005 și …

Forumul Cultural al Râmnicului

La 3 mai 2001, din inițiativa unor inimoși oameni de cultură locali, la Râmnicu- Vâlcea …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: