ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / AURESCU TEODORA

AURESCU TEODORA

Pictura semnată de către artista plastică Teodora Aurescu este rezultatul sensibilității artistice, a domniei sale. O problemă esențială a limbajului plastic este adaptarea cromatică, compozițională și de desen, la viziunea artistică, natura operei imaginare și reale, al autoarei Teodora Aurescu.

Artista plastică, Teodora Aurescu are o plăcută gramatică a exprimării plastice, într-o viziune estetică proprie. Spiritul artistic a domniei sale este ordonat și meticulos. Nu imită întocmai natura, ci unde, și mai ales când poate reușește, corectând-o, să o înfrumusețeze. Prin reușite mijloace plastice, îndemânare artistică și talent poate transpune miracolul imaginației domniei sale, într-o cromatică a înfățișării realului. Într-o expoziție de pictură, de grup, din sala „Foaier”, a Cercului Militar Național am remarcat lucrări plastice expuse de artista plastică Teodora Aurescu, în care am admirat pe lângă cromatică și o frumoasă intuiție a vizualității. Sentimentul pe care l-am avut în expoziție a fost ca o recunoștință hiperbolizată, iar pe moment am fost convins de forța personalității domniei sale. Arta plastică semnată Teodora Aurescu întruchipează o pasiune artistică deosebită, care împlinește și rotunjește sufletește vizitatorul doritor de artă și frumos. În urma vizitării expoziției m-am simțit un împlinit sufletește, împlinire pe care caut, scriind cele de mai sus, să o împărtășesc și cititorilor revistei noastre, Independența Română – Independența prin Cultură. Lucrările plastice realizate de către doamna Teodora Aurescu îndeplinesc la un înalt nivel, exigențele frumoasei pasiuni cromatice, ale domniei sale.

În expoziție vizitatorul este înconjurat de o autenticitate a emoțiilor, de o cordialitate omenească, izvor de aur prea curat extras din numele Aurescu, gest artistic și nume emblematic. Prezența într-o expoziție reprezintă rodul minții creatoare pe domeniile: cromatic, compozițional și desen; înseamnă să ai curajul, de a arăta unui public iubitor de artă și frumos, pe felurite suporturi, pânză, carton, hârtie… darul artistic cu care ursitoarele bine îndrumate de Dumnezeu, ți-au încununat viața. O vorbă din bătrâni ne spune că: „tot românul e artist, poet, scriitor, pictor… sau sculptor”, dar numele de Teodora, încoronat cu Aurescu, mie unul îmi spune că, spre deosebire de Blaga („Munții noștrii aur poartă, noi cerșim din poartă-n poartă„) orice român este o bucată de aur, în gândire și simțire artistică, iar privirea trebuie a ne fi ațintită, atât către cer, cât și spre credința, atât de mult sfințită: „Nimic fără Dumnezeu!”

Prof. Cojocaru Vergil-Cover-membru UZPR, UAPR București

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Roxana Buta

“Ce minunat e omul, când acest om e adevărat!” (Menandru – dramaturg atenian – 343-291 …

Marin Mihai Năsturaș

Pe artistul plastic Marin Mihai Năsturaș, îl cunosc de mai multă vreme. Este omul “bun …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 3 =

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: