ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / CENACLUL LITERAR „LUCEAFARUL” – GIURGIU

CENACLUL LITERAR „LUCEAFARUL” – GIURGIU

CENACLUL LITERAR „LUCEAFARUL” – GIURGIU

Pe data de 25.11.2017, la Muzeul Judeţean „Teohari Antonescu” din Giurgiu, a avut loc ședința Cenaclului Literar „Luceafarul” condus cu de poeta Dunia Pălăngeanu, cu tematica „Anotimpuri de poezie”.
La cenaclu a avut loc o lansare de carte, a autoarei Marioara Nedea, cu cărțile: „Anotimpuri de poezie” și „Arca lui Noe”. Au participat membrii cenaclului, personalități ale orașului Giurgiu și ca invitați: Doina Bârcă, poet și secretar literar la revista ,,Independența Română”, care a evidențiat Fundația Literar-Istorică „Stoika”, publicația și volumul ,,Amurgul viselor” de Florian Laurențiu Stoica, Floarea Necşoiu, poetul tangourilor Nicolae Doftoreanu, Marinela Stănescu. Atmosfera a fost caldă și a impresionat prin poezie, muzică, discurs și comentariu. Au recitat poezii, care ne-au purtat în universul fascinant al versurilor, Remus Găină, Dunia Pălăngeanu și Doina Bârcă.
Fundației Literar-Istorice „Stoika”, președintelui Florian Stoica li s-au acordat diplome de ambasadori ai culturii. Ne-au fermecat cu muzica lor interpreta de muzică populară Nina Toader și la orgă Cristi Lucacevschi.
Am admirat tablourile expuse de Lidia Ghenu. Fundația și revista sa fac parte din buchetul prieteniei, al vieții culturale giurgiuvene.
Mulțumim pentru frumosul eveniment doamnei Dunia Pălăngeanu, inimă romantică a acestui minunat cenaclu!

DOINA BÂRCĂ

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: