ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / CENTENARUL MARII UNIRI – FOCȘANI FESTIVALUL NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ BOGDANIA – EDIȚIA A VII-A

CENTENARUL MARII UNIRI – FOCȘANI FESTIVALUL NAȚIONAL DE CREAȚIE LITERARĂ BOGDANIA – EDIȚIA A VII-A

CENTENARUL MARII UNIRI
– FOCȘANI –
FESTIVALUL NAȚIONAL DE CREAȚIE
LITERARĂ BOGDANIA – EDIȚIA A VII-A

În cadrul sărbătorii „Zilele Orașului Focșani” a avut loc, în data de 7 iulie 2018, Festivalul Național de Creație Pentru Copii și Tineret. Această manifestare a fost organizată de către Asociația Culturală Umanitară „Bogdania”, al cărei președinte este Ionel Marin.
Programul a fost alcătuit din trei elemente distincte, și anume: selectarea și premierea câștigătorilor concursului de creație literară; un program artistic susținut de către Teodoru Iliescu și Dana Iordăchioiu și, în final, lansarea a două volume: „Sistemismul”, autor Nicolae Vasile, și „În constelația ființei”, de Ionel Marin.
Acest eveniment de amploare s-a desfășurat la Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” – Sala Mare, al cărui director este Valentin Gheorghiță. Din juriu au făcut parte Florian Laurențiu Stoica, președintele Fundației Literar-Istorice „Stoika”; Doina Bârcă, secretar literar al Fundației; prof. dr.ing. Nicolae Vasile; general (r) și realizator de emisiuni TV Emil Străinu; poetul Geo Călugăru și poetul Radu Borcea.
Cu acest prilej, în holul Ateneului a fost vernisată o expoziție de pictură aparținând artistului Teodoru Iliescu, precum și o prezentare de documente legate de Marea Unire. Marele trofeu al concursului de creație literară a fost câștigat de Andreea-Monica State. Evenimentul a fost amplu mediatizat în „Ziarul de Vrancea”.
La eveniment au luat parte focșăneni, pictori, poeți, scriitori, artiști, elevi, invitați din Republica Moldova.
Primarul Municipiului Focșani, Cristian Valentin Misăilă, și directorul Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia”, Valentin Gheorghiță, au înmânat diplome și cărți câștigătorilor concursului de creație literară. A mai fost prezentă la această manifestație poeta Simona Mateev, iar momentele artistice de mare ținută au fost susținute de Teodoru Iliescu și de Dana Iordăchioiu.
Cele 200 de pagini de poezie și proză ale concurenților, în număr de 34, provenind din 16 județe ale României, arată preocuparea și dragostea tinerilor pentru scris, pentru cultură în general.
Mulțumim pentru invitație și un buchet de felicitări domnului Ionel Marin și tuturor celor implicați în organizarea evenimentului!

DOINA BÂRCĂ

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: