ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / CEREMONIAL DE INVOCARE A SPIRITELOR OCROTITOARE

CEREMONIAL DE INVOCARE A SPIRITELOR OCROTITOARE

CEREMONIAL DE INVOCARE
A SPIRITELOR OCROTITOARE

 

ceremonial-de-invocare

Asociaţia „Spiritul Daciei” a desfăşurat, în jurul unei vetre sacre, o stea în opt colţuri, un ceremonial de invocare a spiritelor ocrotitoare ale pământului sfânt al Daciei. Au participat preoţi şi preotese dace din alte oraşe ale ţării.
Din partea Fundaţiei Literar-Istorice „STOIKA”, Doina Bârcă, consilier editorial, a distribuit participanţilor revista „Independenţa Română-Independenţa prin cultură”, care a fost primită cu multă curiozitate şi satisfacţie, fiind admirată, în primul rând, pentru ţinuta ei, aspectul ei singular în presa românească a zilei.
Micul grup care a efectuat această deplasare a participat la un eveniment spiritual care a prefațat sărbătoarea de a doua zi, Schimbarea la față, sărbătoare foarte importantă în lumea credinței ortodoxe. Participanţii au parcurs o parte a drumului inițiatic, drum parcurs în vechime de Marii Inițiați ai neamului nostru geto-dac.
S-a trecut pe lângă Peștera Ialomicioarei, peștera în care însuși Marele Zamolxe și-a săvârșit o parte din misiunea sa, primul nivel al inițierilor primite de cei care urmau să devină preoții și conducătorii neamului. Odată ajunși la baza Kogaionului, muntele sacru al Dacilor, s-a pornit pe Valea Obârșiei, pe drumul către Vârful Omu.
S-a parcurs jumătate din acest traseu către Vârful Omu, după care cei prezenţi s-au oprit pentru a cinsti cu rugă de mulțumire și recunoștință către spiritele străbunilor, marilor preoți, preotese și conducători ai neamului nostrum. Conexiunea energetică și spirituală cu acel loc și mai ales cu energiile templului din munte și energile Sfinxului au activat un puternic câmp de energie benefică, de lumină și iubire care a învăluit întregul grup.
Toiagul de alun și ţinuta vestimentară, dar mai ales ținuta sufletească a fiecăruia au activat legătura dintre cer și pământ, lumina divină și iubirea pe care noi trebuie să o trimitem către oameni și locurile sacre ale Daciei străbune.
Este un moment greu pentru acest neam și avem datoria să ne rugăm și să dăruim iubire către toți oamenii aflați în nevoie și suferință. Micul nostru ritual a fost dedicat și zilei de Schimbare la Față din ziua următoare, mica noastră contribuție la salvarea spirituală și sufletească a neamului românesc.
Vârful Omu, Sfinxul, Valea Obârșiei, Peștera Ialomicioarei, Valea Padina, Cheile Tătarului, acesta este traseul urmat de noi în această zi minunată și binecuvântată.

DOINA BÂRCĂ

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

EVENIMENTE

Stimată Redacție, Mă numesc Ioan Găbudean, sunt profesor pensionar şi poet din Târgu-Mures, membru al …

Relaxare cu iz tomnatic de sărbătoare

Fiindcă se știe că la noi la români predomină proverbele, iată unul adecvat la subiectul …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: