ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / Chișinău, eveniment cultural, 21 mai 2023

Chișinău, eveniment cultural, 21 mai 2023

Chișinău, 21 mai 2023. În fața Parlamentului Moldovei, ampla piață centrală și străzile adiacente au fost înțesate de mulțimea celor care își exprimau dorința aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Deasupra capetelor flutura o mulțime de drapele tricolore.

S-au rostit cuvântări entuziaste. Din România, printre alții, un grup de 25 de reprezentanți ai PNȚ Maniu Mihalache, Partidul Național Țărănesc fiind primul care după căderea comunismului s-a pronunțat ferm pentru reunificare și a trecut acest punct în statutul său. După încheierea impresionantei manifestări (100.000 de participanți?), membrii CNC ai PNȚ Maniu Mihalache au ținut o ședință găzduită de Partidul Liberal Moldova, președintele Mihai Ghimpu.

Reunificarea țării este o necesitate istorică imperativă, dar pentru moment, domină calea europenizării, după care frontiera se va volatiliza. Unioniștii doresc unificarea directă, după modelul german. Alecu Reniță, redactor șef al publicației Natura a susținut punctul de vedere liberal. Ședința CNC al PNȚ Maniu Mihalache a analizat situația acestui partid în județele României. O serie de numere ale revistei Independența Română – Independența prin Cultură au fost donate redacțiilor publicaților Literatura și Arta și Natura.

Corneliu Zeana

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

știri | informații | evenimente

9 iulie 1600 Mihai Viteazul a întemeiat Mitropolia românească din Transilvania. 11 iulie 1714 Dimitrie …

Eveniment Râmnicu Vâlcea – Cultura Japoneză

În ziua de 23 martie 2023, Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea a …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: