ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - ȘCOALA AZI / CLAUDIA-ALECSANDRA FLOREA – „Visez să devin medic“

CLAUDIA-ALECSANDRA FLOREA – „Visez să devin medic“

CLAUDIA-ALECSANDRA FLOREA
„Visez să devin medic“

Claudia-Alecsandra Florea s-a născut la data de 01.07.2001 în Bucureşti şi este elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, la profilul ştiințe ale naturii.
A început cursurile de teatru la Clubul Copiilor Sector 1 București, la vârsta de şase ani şi două luni și a debutat pe scenă în iarna anului 2007 alături de partenerul ei Gabriel Perşinaru – rol interpretat: „Furnica” din fabula „Greierele și Furnica” de La Fontaine. Activează în cadrul Trupei de Teatru „Joc” de doisprezece ani, fiind unul dintre cei mai longevivi actori-elevi ai trupei.
A urmat cursurile de dans sportiv ale Şcolii Mondo Dance Art, unde, în anul 2009, a obținut Locul II la concursul Speranțele Dansului, şi cursurile de informatică de la Clubul Copiilor Sector 1.
A obținut numeroase premii şi diplome la concursuri naționale, municipale şi interjudețene precum: Cupa Primăverii, Cupa Toamnei, Concurs Municipal de Poezie „Emoție de Vers”, Festivalul Interjudețean de Teatru „E.Strada Elevilor”, Festivalul Național de Teatru pentru Elevi „Ferdinand I”. Totodată, a obținut Premii spe ciale şi numeroase Premiul II la secțiunea Teatru de Revistă, alături de colegii din Trupa de Teatru „Joc” la Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii „Toata lumea râde, cântă şi dansează!” de la Ploieşti, organizat la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni; Premiul I pentru interpretarea rolului „Sora mai mare” – sceneta „Problemele Cătălinei” (spectacolul Duel versus Duet – anul 2017).
Anii 2014 şi 2016 a u fost speciali, întrucât mai multe creații literare au apărut în Antologiile de poezie „Emoție de Vers” şi „Antologia fără Titlu” ediții îngrijite de Magdalena Băcescu. Tot în anul 2014, o poezie dedicată „Surorii mai mici” a fost publicată în Antologia de poezie contemporană „Să nu-l uităm”, dedicată poetului Adrian Păunescu.
Anul şcolar 2017-2018 a venit cu noi provocări, pentru că a început voluntariatul la Centrul de Proiecte Educaționale şi Sportive „PROEDUS”, iar alături de colegii de trupă a luat parte la foarte multe concursuri şi evenimente. Ȋn lunile decembrie 2017, martie şi mai 2018 a interpretat pe scena Teatrului Elisabeta din Bucuresți rolul „Floarea”, fiica lui Mam’ Mare, din spectacolul „O petrecere alan dala”. Alături de Trupa de Teatru „Joc”, în luna ianuarie 2018 a susținut un spectacol pentru comunitatea română din Roma cu ocazia „Zilei naționale a Culturii”.
Ȋn anul 2018 au avut loc mai multe evenimente la care a participat alături de colegii din Trupa de Teatru „Joc” – Festivalul Inernațional de Teatru pentru Elevi „Aplauze” de la Constanța, calificarea la Caravana Talentelor – PROEDUS, Concursul Interjudețean „Eternul Eminescu” de la Piteşti – Locul I, Festivalul Național de Teatru de păpuşi şi pantomimă organizat de Palatul Copiilor din Iaşi – Locul I şi Concursul Național de Teatru „Marin Sorescu”- Locul II. De curând, în luna iunie, a fost premiată, alături de câțiva colegi de trupă, cu Diplomă de Excelență pentru Merite deosebite și rezultate remarcabile obținute la concursurile și competițiile naționale din domeniul artistic, PMB – PROEDUS. Când vrei să excelezi în ceva, totul este posibil prin muncă și daruire. Felicitări, Claudia-Alecsandra, pentru rezultatele remarcabile în domeniul artistic, însă descopăr acum că visul tău este altul…
„Visez să devin medic. De mic copil am fost atrasă de instrumentele medicale, îmi plăcea să scriu rețete și să prescriu medicamente, să ajut persoanele aflate în suferință. Așa că am luat o decizie importantă: aceea de a urma Facultatea de Medicină”.
Urmează-ți visul, draga mea. Eu sunt convinsă că vei reuși, cel puțin așa cum ai făcut-o până în prezent.

Prof. MAGDA BĂCESCU

 

UN VIS DE TOAMNĂ
Şiruri cristaline ţesute prin văzduh, puii codrilor cu crengile ude şi fără veşmânt, zilele ca nişte umbre ruginii o vestesc pe Zâna Toamnă. Ea, cu condurii ei mici şi gingaşi cutreieră ţara în lung şi în lat pentru a o transforma într-un tărâm de vis din care cu greu te mai poţi trezi. Ploaia măruntă îţi încălzeşte auzul, frunzele multicolore îţi colorează sufletul. Este minunat! Singurii care par a nu protesta în faţa abundenţei ploii sunt nişte siluete cu ramuri ruginite. Chiar dacă au mai toate frunzele îmbătrânite se bucură de fiecare strop de ploaie. Încă mai speră, că ploaia ar putea să-i ajute să-şi recapete verdele sănătos al frunzişului şi să mai amâne o perioadă venirea zilelor geroase de iarnă. Alături de copaci, copiii se bucură de picăturile reci de ploaie. Împreună trăiesc momente de fericire, trăiesc un vis.
Oamenii îi privesc de la ferestrele caselor calde şi primitoare miraţi de bucuria copiilor şi a copacilor.
Nu înţelegeau de ce erau atât de fericiţi, uitaseră cum e să fii copil.
Pentru oameni, toamna este tristă şi rece, natura îşi schimbă culoarea strălucitoare şi pare că îmbătrâneşte.
Deodată, Zâna cu rochia de frunze ruginii păşeşte pe covorul foşnitor şi prin magie le redă oamenilor puterea de a redeveni copii şi de a vedea partea bună a anotimpului toamna.

DIN DEPĂRTĂRI…
Din depărtări, frumoasa toamnă
Ne aduce nopţi ploioase,
Brumă argintie, poame
Foarte bune, moi, gustoase.

Zilele scad, nopţile cresc
Frunzele de crengi se dezlipesc,
Păsările călătoare pleacă grăbite,
Florile-amorţesc, rămân împietrite.

Salcâmii de la poartă se îndoaie
Sub crengi pline de rouă,
Şi plânge cu ploaie natura
Trăsare veşmântu-i, şi plouă…

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 71 – BUCUREȘTI

Școala Gimnazială nr 71 este o instituție educațională cu un vechi trecut, palmares didactic, parte …

STANCU ANDRA GEORGIANA „Pasiunea mea este să joc teatru”

S-a născut la data de 24.06.2005 în Bucureşti şi este elevă în clasa a VIII-a …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: