ACASĂ / ARTICOLE / ÎN GRADINA LUI ACADEMOS / COMEMORAREA GENERALULUI CONSTANTIN N. HÂRJEU

COMEMORAREA GENERALULUI CONSTANTIN N. HÂRJEU

COMEMORAREA GENERALULUI CONSTANTIN N. HÂRJEU

În data de 30 mai 2018, Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Arma Geniu a organizat dezvelirea bustului generalului CONSTANTIN N. HÂRJEU, în Sectorul 3 al Capitalei, la intersecţia Bd. Unirii cu Str. Ion Pillat.
Generalul Constantin N. Hârjeu (1856-1928) a fost un eminent ofiţer al armei geniu, profesor de ştiinţă şi tehnică militară, un rafinat istoric, cercetător, critic şi analist militar al Armatei Române la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX. Pentru meritele sale deosebite a fost ales membru corespondent al Academiei Române şi i s-a încredinţat conducerea Ministerului de Război în guvernele conduse de Titu Maiorescu şi Alexandru Marghiloman. Bustul a fost realizată de artistul plastic Valentin Tănase, iar proiectul de arhitectură a fost întocmit de cpt. (rz.) arh. Bogdan-Costin Ionescu cu sprijinul d-nei ing. Viorica Ionescu şi a d-lui lt. (rz.) ing. Horia Dugan. Un merit deosebit în realizarea acestui proiect l a avut colonelul (rtr.) Marian Gargaz, preşedintele asociaţiei.

Col. (rz.) dr. ing. NICOLAE CONSTANTINESCUCitarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ghițeanu Ecaterina (Nineta)

Motto: Cuvintele rămân pentru totdeauna mai ales când se adresează între doi Oameni. Când discuți …

Prini Adelmo

Artistul plastic Prini Adelmo, al cărui talent se desfășoară continuu și în cote din ce …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: