ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Cristina Machedonski

Cristina Machedonski

 

Artista plastică, Cristina Machedonski chip și suflet de înger care pictează portrete și îngeri

Un chip frumos, cufundat în haina cromatică, capabilă să însuflețească taina frumuseților nevăzute, dar existente, a acceptat un taifas artistic cu subsemnatul, profesor pictor Cojocaru Vergil-Cover, într-o scurtă pauză, un mic răgaz în activitatea artistică a domniei sale.Cu mai mulți ani în urmă la o expoziție de pictură de grup, am descoperit-o pe artista plastică și i-am apreciat la superlativ lucrările expuse. Artista cu o înfățișare atrăgătoare și proaspătă, mândră și impunătoare, energică și hotărâtă, împreună cu tablourile expuse, a lăsat asupra criticii și sublimului public aflat la vernisaj, un sfânt și tulburător mister artistic. Aprecierile la care artista nici nu visa au ajutat-o ca satisfacția mulțumirii să-i trădeze pe o față vioaie și drăgălașă o înfrigurare în suflet și inimă, ca o victorie a reușitei.În timp ce o lăudam la superlativ, am citit în ochii Cristinei Machedonski bucuria și satisfacția neînchipuită a victoriei talentului său.Între timp artista plastică, pictând neîncetat, cu talent, inteligență și multă înțelegere, s-a plasat într-o zonă a percepției artei plastice într-un mod specific personal, de cunoaștere și redare a frumuseții figurii umane.Cu multă credință consideră pe oameni ca fiind îngeri pe care Dumnezeu i-a trimis pe pământ, de la Ambasada Pământenilor din Cer, pentru a face bine, a ajuta și îndruma viețile pământenilor.

Însăși domnia sa este o asemenea “trimitere”. Discutând pe îndelete cu artista plastică – înger creator de frumuseți – ne-am descoperit trăsături și “întâmplări-neîntâmplătoare” din viețile noastre. Subsemnatul sunt crescut, educat și îngrijit de o familie de îngeri, care la vârsta de 6 ani m-a luat la București și m-a înfiat după ce-am împlinit 26 de ani.Machedonski Cristina, artist plastic a înfiat un copil. Cum banul la ban trage și păduche la păduche, Cristina (nume creștinesc) ca înger, a luat un copil pentru a-l face înger. Artista nu numai că pictează cromatic și îngeri, ci pe viu, s-a comportat ca un înger.Tablourile sale își susțin frumusețea singure și nu este nevoie ca vreun critic să bată inutil apa-n piuă. De aceea m-am referit în cele scrise la omul-înger, Cristina Machedonski.Așa să-i ajute Dumnezeu!

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover – membru UZPR, UAPR București

 

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: