ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / Cronică a Cenaclului „Literar ING” – 20 septembrie 2022

Cronică a Cenaclului „Literar ING” – 20 septembrie 2022

Aflat în al zecelea an de activitate, Cenaclul „Literar ing” din 20 septembrie 2022 a avut o desfășurare simetrică: prima parte cu referi la trecut, a doua parte conținând inițierea unui proiect de viitor, cu o exemplificare foarte convingătoare, despărțite de un moment de relaxare savurat de toți participanții. Ocazionat de Ziua Inginerului Român, care se sărbătorește în fiecare an pe data de 14 septembrie, dar și de prezența domnului Mihai Mihăiță, președintele AGIR, cei prezenți au asistat la o interesantă incursiune în istoria, de mai bine de un secol, a instituției reprezentative a inginerilor din țara noastră.

În continuare, domnii Ovidiu Țuțuianu și Corneliu Cristescu au prezentat, în același context, alte aspecte istorice, insistând pe activitățile culturale ale breslei. Vorbitorii care au urmat, reprezentanți ai unor alte grupări literare sau culturale, au subliniat colaborarea fructuoasă cu Cenaclul „Literar ing”: Domnul Geo Stroe, președintele Academiei Dacoromâne, după ce a primit mulțumirile pentru participarea unor scriitori din structurile pe care le conduce la elaborarea Enciclopediei Scriitori din Generația 2000, a rememorat prin exemple rolul inginerilor, în general, și al inginerilor români, în special, la formarea unei societăți umane echilibrate, bazate pe măsura lucrurilor.

Domnul George Terziu, conducătorul grupării Revista Cervantes + Editura Inspirescu, a prezentat viziunea sa asupra unei viitoare colaborări, pline de substanță, cu organizația gazdă. Doamna Doina Bârcă, reprezentanta Fundației literar istorice Stoika, a Revistei Independența Română – Independența prin Cultură și a Editurii Laurent, a subliniat complementaritatea preocupărilor cu „Literar ing” și a promis continuarea activităților comune pline de succes.

Doamna Antoneta Rădoi, conducătoarea grupării Convorbiri literar-artistice, domnul Constantin Gavrilescu, reprezentantul grupării Amprentele Sufletului, și domnul Valentin Rădulescu, din partea Revistei AntiM, au luat cuvântul invocând importanța momentului. În încheierea primei părți, moderatorul întâlnirii a anunțat demararea procedurilor privind înființarea unui nou cerc de creație din cadrul AGIR, și anume, Cercul de Teatru. Inițiatorul acestuia este domnul Daniel Neguț, realizator emisiuni la Radio România.

Nicolae Vasile

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: