ACASĂ / ARTICOLE / ȘCOALA AZI / Darius Vintilă. Visul mare al unui mic campion

Darius Vintilă. Visul mare al unui mic campion

Este vorba despre Darius Vintilă, un băieţel de 8 ani împliniţi de curând care, de la vârsta de 6 ani şi jumătate, după ce a cochetat o scurtă perioadă de timp cu fotbalul, a descoperit că adevarata lui pasiune este tenisul de câmp. Astfel că, de la două-trei antrenamente pe săptămână, Darius și-a dorit să vină zilnic pe terenul de tenis, între el și antrenorul său, prof. Cătălin Paraschiv, creându-se o legătură mult mai specială decât cea de elev-antrenor.

Practic, de când prof. Paraschiv i-a pus pentru prima dată racheta de tenis în mână, micuțul Darius – până nu demult un puști răsfățat și pus mereu pe șotii – a demonstrat că poate și vrea să practice tenisul de câmp, într-un timp scurt comportamentul său schimbânduse la 180 de grade. Copilul (prea) vorbăreț, care întrerupea deseori antrenamentul cu întrebări puerile, s-a transformat într-un elev ascultător ce respectă indicațiile antrenorului său, devenind chiar un model pentru colegii mai mici de antrenament. Este lesne de înțeles că un aport semnificativ în această transformare a lui Darius l-a avut dl. prof. Cătălin Paraschiv, care a descoperit potențialul din el, i-a pus în valoare calitățile fizice, văzând în el un viitor campion.

Relația foarte strânsă elev-antrenor l-a făcut, practic, pe Darius să găsească în tenis o plăcere, o bucurie, fiecare oră de pregătire devenind pentru el un mod de relaxare. La îndemnul antrenorului, Darius a fost încurajat să se înscrie la competiții importante în țară, pentru a se familiariza cu atmosfera de concurs, a învăța să-și stăpânească emoțiile și nervii, pentru a prinde și mai mare încredere în el. Astfel, după ce a bifat câteva eșecuri, feeling-ul antrenorului s-a concretizat în victorii obținute de Darius la turneele naționale. După ce a spart gheața cu un loc 3, urmat de câteva medalii de argint, elevul antrenorului Cătălin Paraschiv a ajuns la performanța de a câștiga, de 19 ori consecutiv, medalia de aur, fiind remarcat și apreciat chiar și de către adversari.

Mândru de reușitele micului său elev, prof. Paraschiv scoate în evidență nu numai talentul copilului ci și eforturile părinților acestuia, în special cele de ordin financiar, întrucât este arhicunoscută lipsa de implicare a vreunei autorități în sprijinul copiilor care fac performanță în sport. Și, de regulă, am văzut că astfel de copii provin din familii modeste, așa cum este și cazul părinților lui Darius. Cu atât mai special este acest micuț cu cât trecutul lui – pe care îl cunoaște și îl acceptă cu maturitatea unui adult – este unul nedorit de vreun copil.

Abandonat la naștere, ulterior crescând pentru o perioada scurtă de timp într-o casă de copii, până când a fost preluat de către o familie de plasament, Darius a avut șansa de a fi adoptat de o familie iubitoare care, împreună cu antrenorul Cătălin Paraschiv, îl susține în a-și vedea îndeplinit visul de a deveni un mare tenismen precum idolul său, francezul Gael Monfils.

Este doar un copil care, la 8 ani, reușește să îmbine perfect școala cu tenisul, sportul contribuind și la rezultatele foarte bune la învățătură ale micuțului tenismen Darius Vintilă. Ambițios cum l-am cunoscut, cu speranța că va reuși să depășească toate impedimentele financiare existente și că va găsi, în cele din urmă, un sprijin din acest punct de vedere, avem certitudinea că vom mai auzi de el peste câțiva ani, că-l vom urmări în cele mai importante competiții de tenis de câmp, naționale și internaționale. Sigur ne vom mândri cu el, Darius Vintilă promite.

Gabriela Magori

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Alexandru Craiovan

Vineri, 13 octombrie 2023 a fost o zi care le-a purtat noroc copiilor din echipa …

Maria Sabina Simionică-o studentă-arbitru model

În septembrie 2023 s-au împlinit 3 ani de la debutul ieșencei în arbitraj. Dacă până …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: