ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - VIAȚA STUDENȚEASCĂ / DE CE ALEG TINERII CARIERA MILITARĂ|POLIȚIENEASCĂ

DE CE ALEG TINERII CARIERA MILITARĂ|POLIȚIENEASCĂ

DE CE ALEG TINERII CARIERA
MILITARĂ / POLIȚIENEASCĂ

În actualul context al existenţei unei multitudini de instituţii de învăţământ superior, porţile Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” sunt luate cu asalt de tinerii afl aţi la momentul alegerii viitoarei profesii, motiv pentru care, aici, concurenţa la admitere este extrem de mare.
Ne întrebăm adesea care sunt resorturile interioare care-i determină pe tinerii absolvenţi de liceu să opteze pentru cariera militară şi poliţienească, cu nenumărate dificultăţi şi privaţiuni şi nu întotdeauna aducătoare de satisfacţii pe măsura eforturilor depuse.
Un posibil răspuns la această întrebare l-am putea găsi în confesiunile studentei Denise Martalog din anul al III-lea (terminal), o demnă reprezentantă a generaţiei sale, care se pregăteşte intens pentru această carieră plină de suspans şi neprevăzut.

Horaţiu MĂNDĂŞESCU

DE CE AM ALES ACADEMIA DE POLIȚIE „ALEXANDRU IOAN CUZA”?

Pentru a răspunde la această întrebare, ar trebui să definesc mai întâi Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. În opinia mea, această instituție superioară de învățământ este ceea ce un viitor garant al societății își dorește pentru pregătirea și instruirea sa, pentru a valorifica cu succes toate resursele și aptitudinile ce duc la îndeplinirea atribuțiilor sale.
Am decis să optez pentru Academia de Poliție întrucât mi-am dorit să studiez într-o instituție care să-mi ofere toate pârghiile necesare dezvoltării personale și profesionale, iar așteptările au fost pe măsură. Studiind aici, am învățat că tot ce e bun și de valoare se obține prin muncă, seriozitate, devotament, dăruire și, bineînţeles, disciplină. Munca, pregătirea, studiul reprezintă elemente primordiale în parcurgerea etapelor necesare pentru a deveni ofițeri pregătiți, juriști adevărați, care dau dovadă de profesionalism, rapiditate și operativitate în îndeplinirea sarcinilor viitoare. Fără a ne pregăti temeinic, continuu, nu putem oferi națiunii căreia i-am jurat credință siguranța și încrederea de care are nevoie.
Noi, studenții Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, am înțeles și ne-am asumat această responsabilitate și, pe cale de consecință, depunem toată dăruirea și eforturile necesare pentru a ne pregăti la cele mai înalte standarde în vederea exercitării misiunilor asumate. Însă efortul nostru, deși temeinic, nu ar fi îndeajuns pentru a atinge standardele menționate, fără ajutorul, implicarea, devotamentul și profesionalismul dascălilor noștri. Corpul didactic al Academiei de Poliție este unul de elită. Dacă ar fi să dau o definiție a cadrelor didactice din instituția în care mă pregătesc, ar fi acei maeștri ai pregătirii, cei ce cu loialitate realizează prin noi, studenții, viitorul națiunii. Ei sunt stâlpii educației noastre, cei ce cu stăruință și devotament ne inițiază în marea artă a vieții. Așadar, consider că cel mai încântător elogiu adus este dezvoltarea și verticalitatea noastră, să purtăm cu mândrie haina educației pe care ne-o oferă, să cinstim stăruința și loialitatea profesorilor noștri.
În Academia de Poliție am descoperit importanța disciplinei, deoarece, fără a fi ordonat, nu poți face față tuturor provocărilor pe care le întâmpini aici. Fiind o instituție ce impune atât activități intelectuale, cât și fizice, sunt de părere că această trăsătură ocupă un rol important în vederea realizării tuturor acestor obiective. Se înțelege, astfel, că instituția noastră este una complexă, care oferă posibilități pentru dezvoltarea personală și profesională a studenților.
La împlinirea acestor obiective, contribuim noi, studenții, care manifestăm interes, depunem efort și devotament, precum și îndrumătorii, dascălii noștri, însă toate aceste activități sunt realizate sub egida conducerii Academiei de Poliție, a cărei principală grijă și responsabilitate este studentul.
Succesul profesional în cadrul unei entități este direcționat de managerul acelei instituții. Un bun manager este un lider bun, care manifestă interes, preocupare și dorința de a găsi cele mai bune soluții pentru progr esul instituției.
Conducerea Academiei de Poliție reprezintă acel bun manager care direcționează activitățile necesare obținerii succesului. Prin toate aceste activități, eforturi ale studenților pe de-o parte și a cadrelor didactice pe de altă parte, Academia de Poliție reușește în fiecare an să ofere cele mai bune generații de absolvenți, tineri ofițeri, care prin jurământul militar, legătura sfântă cu țara, asigură încrederea și bunăstarea noastră, a tuturor.
În vederea realizării acestui obiectiv, Academia de Poliție nu scoate ofițeri, Academia de Poliție crește ofițeri pregătiți pentru a deveni stâlpi ai societății.

DENISE MARTALOG

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

COSTIN DOBRIN – NOUL EINSTEIN DIN CONSTANȚA

Dacă treceţi prin Constanța şi dacă admiraţi marea vă vom oferi o informaţie interesantă: acolo, …

ALEXANDRU BOLOGA – NEVĂZĂTOR, CAMPION ȘI STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI

Bucuria să este de nedescris. Pe podium la Rio de Janeiro! Își pipăie cu mâna …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: