ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - VIAȚA STUDENȚEASCĂ / DISCUȚIE LA O CAFEA – Cristina Ciobanu și Sabina Ticu, două viitoare jurnaliste

DISCUȚIE LA O CAFEA – Cristina Ciobanu și Sabina Ticu, două viitoare jurnaliste

DISCUȚIE LA O CAFEA
Cristina Ciobanu și Sabina Ticu,
două viitoare jurnaliste

 

1

Cristina Ciobanu: – Cum te vezi peste trei ani, după terminarea facultăţii? Crezi că o să profesezi în domeniu?
Sabina Ticu: – Mereu mi-am dorit să lucrez într-o publicaţie, să ştiu ce înseamnă un mediu profesional. Cred că mi s-ar potrivi postul de editor. Dar tu, unde ai vrea să lucrezi?
C.C.: – Mi-a plăcut foarte mult cursul despre genurile presei scrise. Nu ştiam foarte multe despre ce înseamnă un editorial şi ce implică un text de autor. Cred că asta vreau să fac. Mă gândesc să-mi dezvolt cunoştinţele ca redactor şi poate o să am ocazia să scriu un editorial pe prima pagină a unei publicaţii.
S.T.: – Şi visul meu e să lucrez la o revistă, dar până acum nu ştiam responsabilităţile pe care le implică o asemenea funcţie.
C.C.: – Nici eu nu ştiam multe lucruri despre editorial, dar astăzi am aflat că editorialul face parte din vârful genurilor de opinie şi munca din spatele unui asemenea text este foarte complexă.
S.T.: – Sunt atât de multe subiecte cu implicaţii uriaşe despre care oamenii ar trebui să afle de la noi, viitorii jurnalişti. Sunt curioasă să văd dacă o să pot să scot în evidenţă cât mai multe detalii într-un singur material.
C.C.: – Din ce am învăţat la cursul de astăzi, tocmai această caracteristică o are şi editorialul: tratează probleme importante şi de actualitate, dar şi detaliază faptele subiectului.

2

S.T.: – Dar totuşi, unele editoriale punctează anumite probleme, dar nu le analizează în totalitate. Lasă uneori loc de interpretare… Editorialistul are de ales dintr-o paletă foarte variată de tonuri, astfel putem regăsi umor, sarcasm, satiră, parabolă şi parodie, de aceea cred că reprezintă doar o analiză subiectivă a unui subiect.
C.C.: – Dimpotrivă, toate aceste tonuri pe care le poate folosi îl ajută pe editorialist să scoată în evidenţă „vocea” unei publicaţii şi să devină „coloana vertebrală” a acesteia.
S.T.: – Da, într-adevăr! Dar de ce crezi că trebuie să dispună un editorialist pentru a-şi exercita sarcinile corespunzător?
C.C.: – Cred că pentru a fi un editor bun trebuie să acumulezi multă experienţă în zona de informare şi să-ţi dezvolţi capacitatea de aprofundare în domeniu.
S.T.: -Mă bucur că am reuşit să învăţăm lucrurile astea, cu atât mai mult cu cât putem să le şi discutăm împreună, şi sper să ne îndeplinim visurile.
C.C.: – Şi eu mă bucur de informaţiile primite, cu siguranţă le vom aprofunda pe viitor.

Interviul a fost realizat la Universitatea Hyperion

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

COSTIN DOBRIN – NOUL EINSTEIN DIN CONSTANȚA

Dacă treceţi prin Constanța şi dacă admiraţi marea vă vom oferi o informaţie interesantă: acolo, …

ALEXANDRU BOLOGA – NEVĂZĂTOR, CAMPION ȘI STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI

Bucuria să este de nedescris. Pe podium la Rio de Janeiro! Își pipăie cu mâna …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: