ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Doru Cristian Deliu. Pictorul “Bucureștiului de altă-dată”

Doru Cristian Deliu. Pictorul “Bucureștiului de altă-dată”

Opțiune lăudabilă, prin care a aprins fitilul dragostei pentru Bucureștii care se duc.

Motto: Nu tot ce este vechi este de aruncat.

Prin tablourile artistului plastic Dorin Cristian Deliu, este evidentă dorința lui de definire și păstrare a identității noastre pentru patrimoniul arhitectural pe care îl deținem. Tratează plastic frumusețea vechilor clădiri și peisaje, nu ca pe o deviere, o convingere că ceea ce a fost frumos în București “Micul Paris”, trebuie păstrat, respectat, iubit, prețuit și admirat cu toată ființa noastră.

Ca o frumoasă ripostă artistică, pictura obiectivelor istorice de altă dată, mândrie a trecutului nostru, o opune artistul plastic Dorin Cristian Deliu unei picturi mediocre care a ocupat piața expozițională și inhibă privitorul. Pentru domnia sa arta nu trebuie să fie un fenomen tributar comenzii politice. Pictând aspecte din vechiul București artistul a înțeles cât de bogate sunt resursele plastice ale țării noastre. Plastica semnată de Dorin Cristian Deliu, atât pictura cât și grafica au un discurs artistic ce atinge sfera universalității, a adevărurilor general valabile.

Prin tot ceea ce realizează merită evidențiat și felicitat pentru că arta sa plastică intră în dialog cu publicul iubitor de artă și frumos. Ne demonstrează pictural, cromatic, compozițional cât și prin desen felul în care privește și înțelege lumea care ne înconjoară. Mulțumesc dragă Dorin că exiști, că suntem contemporani și menții trează conștiința noastră națională, pentru care în trecutul de tristă amintire, mulți au fost sacrificați. Picturile dumneavoastră care exprimă aspecte din trecutul nostru, pun aripi de îngeri gândurilor de bine, frumos, înțelegere, speranțe.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Lia Aciobăniței

Motto: Familia de artiști plastici Aciobăniței iubește timpul și lumea în care trăim, arătând prin …

Aneta Beatrice Filip

Motto: O femeie frumoasă, talentată și inteligentă, adevărat spațiu uman privilegiat, care înzestrată cu farmec …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: