ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Elian Băcilă – Pictorul de Negru-un artist cât o ambasadă

Elian Băcilă – Pictorul de Negru-un artist cât o ambasadă

Motto: A fi om e lucru mare

Cunoscutul artist plastic Elian Băcilă, pictorul de negru al României, recunoscut de OSIM – Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci “Părintele picturii negre din România și pictorul de negru al României din anul 2007”, a făcut un gest artistic de importanța unei ambasade. A dăruit președintelui SUA, Joe Biden, un tablou pictat în maniera sa, numai cu negru. Domnia sa, a mulțumit printr-o scrisoare pictorului român.

Această scrisoare și semnătura președintelui SUA, ar fi pentru publicația Independența Română – Independența prin cultură ca o lumină izbăvitoare de suflete în credința unor speranțe de colaborare, ajutor reciproc, încredere și prietenie între oamenii celor două popoare: români și americani. Fie ca fericirea să încolțească pe pământ în aceste zile când îndurarea și buna înțelegere sunt mai necesare ca orișicând. Darul și scrisoarea de mulțumire duc la credința unui sentiment de siguranță, pace și calm.

Împreună cu puterea dragostei vindecătoare a lui Dumnezeu, prietenia și aprecierea reciprocă fac ca oamenii să se simtă bine și mai valoroși. Bucuria mare pe care a trăit-o pictorul de negru când a primit scrisoarea de mulțumire și apreciere, a fost ca un izvor de apă pură care va țâșni veșnic în munca, viața și amintirea maestrului, o zi istorică cum a declarat pictorul. Când un artist este apreciat de așa importante personalități, spiritul său creator devine mai puternic și sănătos.

După evenimentul Scrisoarea, artistul plastic Elian Băcilă, parcă a simțit pe creștetul capului blândețea mângâierilor lui Dumnezeu, ca pe o hrană spirituală sănătoasă spiritului său creator, neclintit și mereu preocupat cu munca artistică. Numai prin prietenie se schimbă calitatea vieții care tinde spre biruință. Gestul mărinimos al președintelui Joe Biden a căpătat bunăvoința Creatorului divin. Frumusețea artei lui o apreciez de când îl cunosc.

Furat de dragul artei negre visează și pictează până târziu. Pictura lui fără asemănare, gândire, muncă, arta – înfiorare pare a fi vecie, împlinite vise din copilărie. Pictează cu credința în Dumnezeu, iubindu-l pe Domnul, știind că numai el este răsăritul său.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Paula Zamfir Bilciu

În creează, așterne multiple mediulartista teme cromatic liniștit și plastică subiecte alpe satului pânză, Paula …

Silvia Goga

Nostalgii ancestrale – dialoguri estetice între abstract și figurativ Istoria artelor abundă de exemple de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: