ACASĂ / ARTICOLE / CĂLĂTORI PRIN UNIVERS / ENERGII CARE NE INFLUENȚEAZĂ

ENERGII CARE NE INFLUENȚEAZĂ

ENERGII CARE NE INFLUENȚEAZĂ

 

„Iubirea este adevărata energie a vieţii” (Paulo Coelho)

 

1

Energia Universală curge prin corpurile noastre, natura ei invizibilă fiind, încă, un mister. Spune Isabel Allende: „Toţi avem în noi o neştiută rezervă de energie care izbucneşte când viaţa ne pune la încercare”. Elementul de bază ce constituie Universul nostru este Câmpul de Energie Universală, iar toată materia formată din stele, pământ, plante, oameni etc este pur şi simplu intensificarea acestui câmp ale cărui vibraţii sunt percepute de simţurile noastre ca fiind diferite forme ale materiei. În tot spaţiul se află particule minuscule numite „superstrings”, care sunt cele mai mici particule existente, mult mai mici decât atomii, particule care se mişcă constant şi vibrează, dar nu sunt percepute de simţurile noastre.
Prin celebra formulă E=mc2, Albert Einstein a dovedit că materia este o formă a energiei, deci materia şi energia sunt expresii duale ale aceleiaşi substanţe universale, care este Câmpul de Energie Universală, fiind principala sursă de vibraţii din care şi noi suntem alcătuiţi, mai precis, noi nu suntem corp fizic, ci un corp energetic cu aparenţa fizică. „Atomul este mai degrabă energie decât materie, iar energia atomică este în special materia spiritului” (A. Einstein).

2

Energia Universală susţine viaţa, furnizând energie vitală tuturor sistemelor vii, inclusiv gravitaţia, forţa electromagnetică şi nucleară.
Totul în univers este doar o formă de energie aflată în mişcare. Materia nu există, materia solidă este doar energie condensată. Energia vibrează pe o anumită frecvenţă şi cu cât creşte frecvenţa, cu atât modelul devine mai complex.
Există şi alte forme de energie decât cele cunoscute şi studiate de ştiinţă, numite energii subtile şi acestea acţionează, de asemenea, pentru modelarea universului. Dintre energiile subtile, pentru noi, cea mai importantă este Energia Bio, numită şi energia vieţii, care animează un organism viu. Dar există şi forma de energie numită Energia Spirituală, Spirit sau Conştiinţă. Conştiinţa poate modifica realitatea obiectivă. Mintea umană are puterea
de a influenţa viitorul, poate prescrie genele, poate vindeca boli incurabile. „Energia minţii reprezintă esenţa vieţii” (Aristotel).
Universul material apare ca o oglindă a universului spiritual.
Prin energiile necreate Dumnezeu este omniprezent, omnipotent şi omniscient.
Cuvântul este cea mai puternică forţă din Univers de care dispune omul. Cuvântul este puterea prin care noi creăm sau distrugem, cuvântul fiind un dar ce vine direct de la Dumnezeu.
Prin gândurile noastre, noi emitem permanent energie către exterior, fapt care influenţează într-o mare măsură ceea ce atragem în viaţa noastră. Permanent are loc un schimb de energii subtile între om şi univers, prin care ne ajută să-l percepem mai uşor. Dar, deşi creierul emite câmpuri electromagnetice, oamenii de ştiinţă au arătat că undele electrice produse de inimă sunt de o sută de ori mai puternice, iar undele magnetice sunt de 5000 de ori mai puternice decât cele generate de creier.

3

În ultima perioadă, energiile care ne influenţează sunt din ce în ce mai mari, în valuri din ce în ce mai dense, influenţându-ne destinul şi modul cum percepem viaţa. Aceste energii de frecvenţă foarte mare au menirea de a ne determina să conştientizăm propriile noastre neputinţe şi îndreptarea lor în conştiinţă.
Cunoaşterea tiparelor, a modului de funcţionare a energiilor subtile, în special a energiei spirituale, a conştiinţei umane, este cheia viitorului şi noua frontieră a ştiinţei în prezent, iar prin armonizarea cu Energia Universală se ajunge la o împlinire a sinelui şi la o trezire conştientă a sentimentului de libertate, care ne ajută să-l percepem mai uşor pe Dumnezeu. Arta folosirii Energiei Universale a fost cunoscută şi aplicată încă din antichitate, de un număr mic de iniţiaţi, fiind considerată o metodă secretă. Armonizarea în arta folosirii energiei universale reprezintă cheia care deschide accesul către perceperea universului alcătuit dintr-o matrice energetică comună, care stă la baza lumii noastre fizice.
În final, vă prezentăm câteva sfaturi pe care Osho le-a dat în „Viaţa este aici şi acum”: „Cea mai mare parte a problemelor noastre apar doar pentru că nu le-am privit niciodată cu adevărat, nu ne-am îndreptat niciodată atenţia asupra lor pentru a vedea ce sunt ele în realitate. Încercaţi să creaţi numai lucruri frumoase, nu aduceţi la viaţă nimic urât. Nu aveţi prea mult timp şi nu aveţi nici multă energie de pierdut. Având o viaţă atât de scurtă, având o sursă de energie atât de mică, este pur şi simplu stupid să o pierdeţi în tristeţe, în furie, în ură, în gelozie. Folosiţi-vă energia în iubire, folosiţi-o în acţiuni creatoare, în prietenie, în meditaţie; îndreptaţi-vă spre ceva care să vă înalţe. Şi cu cât vă înălţaţi mai mult, cu atât întâlniţi mai multe izvoare de energie care stau la dispoziţia voastră.
Depinde numai de voi”.

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

UN PATRONIM CONTINUU DE PESTE 1000 DE ANI-Popa Stoica din Fărcașele

n. 1565 Fărcașele – d. 25 martie 1625? Cel pomenit ca fiind Stoica din Fărcașe, …

Familiile nobile române din Transilvania-Secțiunea Stoika

Baza documentării spre a identifica purtătorii numelui de Stoika sub toate formele de alcătuire grafică, …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: