ACASĂ / ARTICOLE / LUMEA NEVĂZUTĂ / ENERGII NEVĂZUTE ȘI… DISCRETE

ENERGII NEVĂZUTE ȘI… DISCRETE

De când ne naștem, idiferent dacă suntem sau nu, conștienți de asta, înnotăm într-o mare de energii nevăzute și…discrete pe care viața noastră le acceptă așa cum sunt, deoarece nu este conștientă de toate. De unele dintre aceste forme de energie, cum ar fi energia electromagnetică, energia solară, energia gravitațională, energia hidro, etc, suntem conștienți fiindcă s-au descoperit modalități de a le analiza, studia și, unele, chiar a le utiliza și transforma în alte forme de energie pentru a fi utilizate. Acum, dacă sunt nevăzute nu înseamnă că nu există, ci doar că sunt încă… secrete și discrete!

Nici vântul nu se vede…dar există și are energia lui pe care oamenii au reușit să o capteze rezultând o energie nepoluantă, inepuizabilă, și cât de cât…continuă.

În cartea „Logica viului” scrisă de Francois Jacob în 1972 problema acestor energii discrete care fac viul să ființeze perpetuu este și ea atinsă partial fiind tratată ca având o logică aparte în modul de a trăi și coexista spiritual cu natura. De altfel celebrul medic japonez Shigeaki Hinohara care a practicat medicina şi după 100 de ani, murind în 2017 la vârsta de 105 ani, într-un remarcabil interviu acordat în 2016 revistei Japan Times: spunea «Energia vine din starea de bine, nu din a mânca și a dormi mult.

Adică mai pe direct mintea ca spiritualitate absolută este cea mai puternică formă de energie a omului. Dar, desi sunt folosite de secole, capacitățile uluitoare ale creierului rămân în continuare învăluite în mister. De sute de ani savantii se straduiesc sa dezlege modul misterios în care acest organ complex acționează asupra organismului nostru și chiar asupra obiectelor din lumea înconjurătoare. Telepatia, telekinezia, hipnoza, premonitia sau clarviziunea sunt fenomene pentru care nici azi nu s-au găsit explicații mulțumitoare. De fapt, aceste puteri miraculoase se află, în stare latentă, în fiecare dintre noi. Autosugestia sau chiar un simplu gând au o forță uriașă: Pot schimba destine, pot ucide și/sau pot salva.

Aceasta m-a făcut să spun mai demult într-o poezie de a mea intitulată „Tangou energetic” că „Energia naturală/Este doar cea spirituală/ Pe care nu o primeşti/Decât dacă reuşeşti/Să devii lumină pură…/Şi să te-ntorci în natură!”(….) „În lumina care-i undă, / Când surprinde o secundă/Din particula iubirii/…care-i baza fericirii…/Unde partea ideală/ redevine spirituală!”

Prin observatii ce țin de fizica cuantică s-a ajuns la noțiunea de „lumi multiple” sau „multivers”, în loc de „univers”. Noua teorie care demonstrează ca moartea nu există are la baza conceptul de biocentrism. Adică, există un numar infinit de universuri și tot ceea ce este posibil să se întâmple are loc în unele dintre acestea. Iar ceea ce nu este posibil să se întâmple este doar moartea! Toate aceste multiple universuri există simultan și, indiferent ce se întâmplă într-unul dintre acestea, „acțiunea” se continua în altul.

Dacă un corp este distrus într-un univers, nucleul energetic de 20 wati – măsurat științific – ce a făcut creierul să funcționeze ca un computer, nu se stinge odată cu trupul

Se știe de mulți ani că „energia nu se distruge, ci se transformă”, adică mai la concret „ fântâna energo-informațională ” a creierului, cum au numit cercetatorii, cei 20W, transcede într-un nou univers. Asta mă face să cred că timpul și spațiul sunt „instrumente pentru creier” Deci, cum spuneau vechii șamani, tibetanii hinduși,… „Multiversul” se pare că ne așteaptă.

Actualmente toată lumea se preocupă energic de locul unde se duc sufletele după moarte care, se pare, nu este acelaşi cu planul în care noi vom ajunge odată cu expandarea conştiinţei, deoarece va fi altceva, fiindcă acolo noi, în această formă, nu vom trăi decât spiritual. Planul sufletelor este ceva sacru, este altceva. O nouă teorie științifică demonstrează că moartea trupului nu este punctul terminus al călătoriei sufletului, așa cum, de altfel, susțineau și strămoșii nostri, dacii.

Calat pe considerentele de mai sus se poate discuta acum despre câmpul energetic uman, cunoscut drept „AURA” . Explicația profane este că aceasta reprezintă o radiație energetică colorată emanată de un corp uman sau de orice animal sau de un obiect. Însă în unele materiale ezoterice, aura este descrisă ca un corp energetic. Despre CORPUL ASTRAL în care eu cred cu tărie, dar și unii savanții sau chiar oameni ai bisericii, am scris și eu în poezia „Tangou între două lumi” astfel : „Cu gândul de a defini /de unde poate proveni/Momentul critic în CREDINŢĂ, /Degust etape de… CĂINŢĂ,/Sperând a reveni plăcut/… asupra timpului pierdut/Spre-a-i da dorinţa de-nceput”.(…) „Atunci când nimbul face schimbul/În faţa marelui portal, DE LA CARNAL ÎNSPRE ASTRAL.”

Aura este lumină în jurul corpului. Fiecare persoană are o aură. Aura Sfinţilor pot fi văzute pentru că aura lor sunt foarte puternice. Este semnul recunoaşterii vieţii de după moartea corpului fizic şi al puterii sfântului de a mijloci legătura dintre omul care se roagă şi Dumnezeu. Câmpul de lumină rămâne viu,conştient, capabil de comuniune, dar şi de comunicare, deopotrivă cu omul care se roagă,cât şi cu Dumnezeu. Între om şi Dumnezeu se află sfântul şi aceasta-i, în fapt, misiunea lui. Aura energetică sfidează imaginaţia oamenilor de secole. Puţini sunt cei care susţin că o văd, dar foarte mulţi cred în existenţa ei şi în rolul pe care îl are asupra sănătăţii noastre. Toate fiinţele de pe planetă, de la oameni până la cea mai neînsemnată insectă, sunt înconjurate de un nimb de lumină şi energie. Credinţa aceasta este veche de când lumea, moştenită din filosofia hindusă a Indiei străvechi şi răspândită în Egipt, apoi în Grecia antică. Zeităţile mitologiei indiene apar adesea pictate cu un nimb de lumină aurie în jur, aşa cum sunt reprezentaţi azi sfinţii din icoane cu o aureolă în jurul capului. Dincolo de semnificaţia religioasă, credinţele hinduse spun că aura transmite mesaje despre sănătatea şi vitalitatea fiinţei umane, despre spiritul, destinul şi caracterul nostru. Ea nu poate fi percepută cu ochiul liber şi nimeni nu a putut demonstra indubitabil că există cu adevărat. Cu toate acestea, un sâmbure de adevăr tot există, iar oamenii de ştiinţă încearcă să găsească explicaţii. Parapsihologii și practicanții medicinei holistice pretind adesea că au capacitatea de a vedea dimensiunea, culoarea și tipul de vibrații ale unei aure. În medicina alternativă New Age, aura umană e văzută ca o anatomie ascunsă ce afectează starea de sănătate a unui pacient și cuprinde adesea centre de forță vitală numită chakra.

Trebuie amintit aici despre„efectul Kirlian”. Fotografia Kirlian care constă în înregistrarea unui obiect expus într-un câmp electric de înaltă tensiune și frecvență. În imaginile astfel obținute, obiectul fotografiat este înconjurat de un halou luminos, policrom.

Efectul Kirlian a fost descoperit întâmplător în anul 1939 de soții Kirlian și a fost amplu desbătut și studiat în URSS de cercetători precum Iniușin și Adamenko fiind analizat și în alte țări ca de exemplu Italia, SUA, Anglia, etc A stârnit controverse și a constituit subiectul a numeroase reuniuni științifice la care au participat medici, psihologi, biologi, ingineri, dar și alți oameni de știință. Pornind de la procedeul soților Kirlian sunt imaginate soluții tehnice noi care au lărgit considerabil aria posibilităților de investigare și cunoaștere a materiei vii. În funcție de autori și de tehnica folosită imaginea obținută are diferite denumiri: electrografie, electrofotografie, efect corona.

Aici apare o interesantă intersectare între știință și religie. Aurele sfinților, așa cum apar ele reprezentate în icoane oare nu sunt astfel de efecte? Nu cumva lumea spirituală a credinței și cea materială sunt aceleași forme de manifestare a unor energii nevăzute și …discrete? Oamenii au căutat mereu un izvor de energie care să dea tinerețe, sănătate, undeva departe, în afară. Poate că a venit timpul să redescopeim ce știau cei din vechime și să aflăm că acest izvor alimentat de energie nevăzută se află chiar în noi!

Acest aspect a fost explorat de Dr. W.J. Kilner care a dorit să întrebuinţeze aura ca mijloc de diagnostic, care a observat că după amputarea unui menbru acesta nu dispare definitiv, pacientul acuzând dureri „fantomă„, deoarece aura corpului în plan astral era încă percepută de centrele de forță. Centrele de forţa (Chakre) sunt aşezate la suprafaţa corpului vital (dublul eteric) la circa 6 mm distanţă de corpul fizic. Clarvăzătorului îi apar nişte vîrtejuri, discuri sau rozete. Dimensiunea lor este de 5-15 cm în diametru, iar rolul lor este să absoarbă vitalitatea sau „Prana” (cuvânt sanscrit; pra = în afară, an = a respira).

Asta poate fi una din formele de energie nevăzută și secretă! Termenul „chakra” este de origine sanscrita si are semnificatia de „roată” sau „vortex”. Chakrele sunt deci niște roți sau vortexuri energetice care asigură un permanent schimb de energii subtile între ființa umană și mediu. Ele îndeplinesc mai multe funcții, dar cea mai importantă este conectarea câmpurilor noastre energetice la câmpul energiei universale.

Campul energiei universale. Expresiva afirmaţie a lui Arthur E. Powell dispărut în 1969, nu şi-a pierdut valoarea cu toată trecerea timpului, atunci când atingea subiectul „miraculosului suflet”. El spunea „…. Principiul care dă viaţă locuieşte în noi şi în afară de noi. El nu moare niciodată, este etern, binefăcător. Nu poate fi auzit, văzut, nici simţit, dar este perceput de omul care doreşte cu adevarat să îl perceapă.”

Revenind la centrele de forță corpurile noastre au șapte chakre principale și mai multe chakre secundare. Ca proiecție în corpul fizic, chakrele principale sunt localizate astfel: 1.La baza şirei spinării,2. Zona ombilicală,3. Zona splinei,4. Zona inimii,5. Zona furculiţei stemale,6. Între sprâncene,7. În creştetul capului.

Cele 7 chakre principale denumite și localizate după cărţile indiene sunt ca în figura de mai jos:
1. Muladhara sau CHAKRA RĂDĂCINĂ, situată în plan subtil la baza coloanei vertebrale, în zona perineului. Această chakra este asociata cu : potentialul latent al fiintei, instinctual de conservare, starea de siguranță launtrică, voința de supravieîuire, dorința de acumulări materiale, sentimentul de stabilitate, identitatea de grup. MULADHARA este simbolizată printr-o floare de lotus cu 4 petale, iar culoarea care ii corespunde este ROȘU.
2. Swadisthana sau CHAKRA SACRALĂ, situată în plan subtil deasupra organelor genitale.Această chakra este asociată cu: potențialul creator al ființei,senzualitatea, imaginația, sociabilitatea, entuziasmul, bucuria. SWADISTHANA este simbolizată printr-o floare de lotus cu 6 petale, iar culoarea care îi corespunde este PORTOCALIU.
3. Manipura sau CHAKRA SOLARĂ, situată în plan subtil la nivelul plexului solar.Această chakra este asociată cu voința, individualitatea, egoul, puterea personală, expansivitatea, stăpânirea de sine, inteligența practică. MANIPURA este simbolizată printr-o floare de lotus cu 10 petale, iar culoarea care îi corespunde este GALBEN.

4. Anahata sau CHAKRA INIMII, situată în plan subtil în partea centrală a pieptului Această chakra este asociată cu: altruismul, compasiunea, iubirea necondiționată, empatia, acceptarea, dăruirea, liniștea sufletească.ANAHATA este simbolizata printr-o floare de lotus cu 12 petale, iarculoarea care ii corespunde este VERDE

5. Vishuddha sau CHAKRA GÂTULUI, situată în plan subtil la baza gâtului, în zona glandei tiroide. Această chakra este asociată cu: puritatea, intuiția, ușurința în comunicare, receptivitatea superioară, inspirația și exprimarea artistică. VISHUDDHA este simbolizata printr-o floare de lotus cu 16 petale, iar culoarea care îi corespunde este ALBASTRU DESCHIS

6. Ajna sau CHAKRA FRONTALĂ, situată în plan subtil în mijlocul frunții Această chakra mai este numită și „cel de-al treilea ochi” și este asociată cu: discernământul, inteligența, clarvederea, percepția extrasenzorială, intuiția superioară. Este simbolizată printr-o floare de lotus cu 2 petale, iar culoarea care îi corespunde este INDIGO, sau ALBASTRU ÎNCHIS

7. Sahasrara padma sau CHAKRA COROANEI, situată în plan subtil deasupra creștetului capului. Această chakra este asociată cu: conștiința superioară, detașarea,înțelepciunea, transcenderea polarităților, deschiderea spirituală față de forța creatoare a universului, cunoașterea adevărului ultim. Este simbolizata printr-o floare de lotus cu 1000 de petale iar culoarea care îi corespunde este ALB sau VIOLET.

Chiar dacă sunt oameni care nu ai știut nimic despre aceste chakre până acum, cu siguranță au avut momente în viață când le-au simțit dinamizate. De exemplu când au iubit au simțit căldură și multă energie în centrul pieptului – așa numiții fluturi în stomac – fiindcă era dinamizată chakra inimii., sau când au simțit stari de curaj nebun emoții mari, o energie vulcanică sau chiar „săgeți” în plexul solar, era dinamizată chakra solară (Manipura chakra.) și exemplele pot continua!

Numeroase tradiții antice ne demonstrează că spre noi, prin noi și dinspre noi curg cordoane, panglici, fire și filamente de energie. Unele fire energetice ne permit să ne simțim vibranți și puternici. Altele ne epuizează și ne slăbesc. Majoritatea oamenilor nu sunt conștienți de legăturile energetice, deși ele constituie forțe foarte puternice și ne influențează în fiecare zi.

Așa că și în probabilitatea că vom deveni conștienți sau nu, în timpul acesta scurt care ne este dat, aceste energii nevăzute, ne asigură discret și direct viața și, până la completa lor elucidare și descoperire totală, trebuie să încercăm să le înțelegem spiritual, cu trupul și gândul curat, atât de necesar rugăciunii către marele creator universal unde energia spiritual le include pe toate celelalte.

NICU DOFTOREANU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Quo vadis umanita 2023 – O lume în declin (II)

Cum va arăta 2023? Pentru 2023, Universul ne transmite un mesaj clar că, vom fi …

Quo vadis umanita 2023 – O lume în declin (I)

MOTTO: „Lobby-ul ofensiv american susținut de o uriașă mașină de propagandă și dezinformare în care …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: