ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / Eveniment Multicultural – U. N. I. F. E. R. O. Inc

Eveniment Multicultural – U. N. I. F. E. R. O. Inc

Eveniment Multicultural – U. N. I. F. E. R. O. Inc

Memento, organizat de U.N.I.F.E.R.O Inc.în colaborare cu Centrul Cultural pentru U.N.E.S.C.O „Nicolae Bălcescu”.
Eveniment în care am evocat tragedia din 11 septembrie 2001, din America, privind atacul terorist, în care au căzut victime oameni nevinovați, un carnagiu fără precedent în lume, în care au pierit 3000 de vieți, mame, copii, tineri, luându-li-se dreptul la viață, nevinovați! Tocmai de aceea arătăm și spunem că cea mai bună cale este dialogul între popoare; indiferent de divergențele apărute, dorim PACE!
În prima parte a programului Smaranda Livescu, președinte fondator UNIFERO, cu sediul în Atlanta, a evocat tragedia care a zguduit întreaga lume. Dânsa, având dublă cetățenie, română și americană, se afla în America la data respectivă.
Serena Adler, om de cultură, invitată special, a povestit despre panica ce a cuprins întreaga populație: un dezastru, carnagiu, țipete, urlete, ceva cumplit!
Florian Laurențiu Stoica, președintele Fundației Literar-Istorice „Stoika”, a expus un material despre importanța relației de prietenie și ajutorare dintre popoare. De asemenea, a evidențiat evenimentul prezentând felicitări organizatorilor. Tot din partea fundației, secretarul literar Doina Bârcă a recitat o poezie din creația proprie, la fel și Maria Alexandru. Maria Petrescu, secretar general III UNIFERO, a prezentat un material adecvat. A susținut prezentarea programului Mioara Voicu și actrița-profesoară Magda Băcescu. Programul artistic a cuprins cântece, poezii, expuneri, filmări. Au mai fost prezenți: interpretul Vasile Topîrceanu, Elena Santamaria, Theodor Ștefan, Alina Ionescu, Geta Neagu, Mihnea Ispas, Iulia și Ilinca Marcan, poet Nicolae Doftoreanu, poeta Maria Niculescu, domnul Alexandru Alexandrescu, director al Centrului Cultural, domnul Marius Stan, director al Direcției Relații Interinstituționale, actrița Doina Ghițescu, Doina Teglas, Aura Ungureanu, Mariana Tecuceanu, membre UNIFERO. S-au mai recitat poezii dedicate păcii, filme documentare privitoare la eveniment.

MIOARA VOICU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Un eveniment complex, literatură, muzică, actorie, desen

Am asistat, sâmbătă 30 septembrie 2023, în eleganta sală a Bibliotecii Metropolitane București la o …

Un secol de culoare – 2-15 octombrie 2023

Cercul Militar Național a găzduit în perioada 2 – 15 octombrie 2023 expoziția colectiva de …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: