ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / Eveniment Râmnicu Vâlcea – Cultura Japoneză

Eveniment Râmnicu Vâlcea – Cultura Japoneză

În ziua de 23 martie 2023, Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Râmnicu Vâlcea a găzduit o întâlnire cu caracter aparte între elevi, profesori ai Colegiului și Excelența Sa Radu Șerban, fost ambasador până de curând al țării noastre în Japonia, decorat de Împăratul acestei țări pentru merite culturale deosebite (medalie rarisim acordată), diplomatul de rang înalt Hagino Atsitoshi, Prim Secretar cu Afaceri Economice în cadrul Ambasadei Japoniei în România și Conf Dr Corneliu Zeana, președintele Asociației Medicilor Scriitori si Publiciști Români.

Menționăm că, recent, a avut loc vizita în Japonia a Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, care a impulsionat puternic relațiile dintre cele două țări. Tema principală a reuniunii a fost cultura japoneză; despre poezia Haiku a vorbit pe larg Radu Șerban, el însuși un poet de seamă în acest gen literar japonez. Cultura română se bucură de o prețuire cu totul aparte în Japonia, țară care deține nu mai puțin de 14 opere ale lui Constantin Brâncuși, iar Eminescu este cunoscut mai ales prin poezia Luceafărul, tradusă performant.

A fost organizat și un concurs de Haiku, juriul selectând dintre numeroșii participanți pe primii trei premianți. Prezentarea Țării Soarelui Răsare, însoțită de un amplu serial de imagini a captivat auditoriul. Dialogul cu elevii a fost viu și interesant. Evenimentul a fost mediatizat de cele două televiziuni vâlcene și de ziarul Viața Vâlcii. La Bibliotecă au fost donate prin Corneliu Zeana exemplare din revista Independența Română – Independența prin Cultură. Nu putem omite impecabila organizare a evenimentului, colectivul doamnei Director Elena Cristina Drăgan fiind la înălțime.

Corneliu Zeana

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

știri | informații | evenimente

  3 mai 1848 Are loc Marea Adunare Națională de la Blaj, în cadrul căreia …

Albin Stănescu

Prin plecarea la ambasada pământenilor din cer, unde a fost chemat de Dumnezeu, prietenul și …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: