ACASĂ / ARTICOLE / CĂLĂTORI PRIN UNIVERS / FENOMENUL OZN EXISTĂ ȘI ÎN ROMÂNIA?

FENOMENUL OZN EXISTĂ ȘI ÎN ROMÂNIA?

FENOMENUL OZN
EXISTĂ ȘI ÎN ROMÂNIA?

Nu există ţară în care să nu fi fost semnalate cazuri de apariţii ale deja faimoaselor nave discoidale şi ale misterioaselor entităţi extraterestre. În România, aceste fenomene au fost semnalate de-a lungul timpului, existând chiar martori care susţin că au asistat la astfel de apariţii.
În Ţările Române, însemnări ale unor fenomene stranii vin încă din Evul Mediu. Prima atestare a unui fenomen bizar vine din anul 1517 şi este menţionată în „Letopiseţul Moldovenesc”. Se spune că: „un semn mare s-au arătat pe ceriu, c-au strălucit dinspre miadzănoapte ca un chipu de om, de-au stătut multă vreme şi iară s-au ascuns în văzduh”.
Atacul din 15 octombrie 1597 a lui Mihai Viteazul asupra oraşului Târgovişte, oraş aflat pe atunci sub ocupaţie otomană, a fost însoţit de apariţia unei „comete” ciudate care a stat ţintuită pe cer, deasupra taberei muntene apoi a dispărut fără urmă. Despre acest eveniment au relatat cronicile valahe, italiene şi germane, iar din arhivele vremii ale astronauţilor europeni nu reiese să fi trecut nicio cometă pe cerul Valahiei în anul 1595. În anul 1913, luna ianuarie, în spaţiul aerian românesc şi-au făcut apariţia obiecte zburătoare neidentificate care au survolat oraşele Focşani, Iaşi, Târgovişte şi Brăila, arătând o predilecţie pentru obiectivele militare din aceste localităţi, relatează scriitorul Ion Hobana.
Pe cerul localităţii Berzaşca (1967) a staţionat timp de o oră un „triunghi zburător”, iar deasupra regiunii Banat a survolat, timp de treizeci şi opt de ore, tot un „triunghi zburător”, aceste „obiecte” fiind văzute de mulţi oameni. Începând cu anul 1968, fenomenul OZN din România a intrat în atenţia specialiştilor din ţară şi străinătate, totul începând cu trei fotografii realizate de tehnicianul Emil Barnea în apropierea pădurii Baciu, de lângă Cluj-Napoca. Fotografiile reprezintă un uriaş obiect zburător de formă discoidală ce se deplasa lent, la joasă înălţime, deasupra pădurii, staţionând totuşi suficient de mult, apoi dispărând brusc, cu o viteză uluitoare.

În septembrie 1982, la Valea Plopului, de pe dealul Tăbăcioi, a fost văzut un obiect strălucitor de culoare galbenă ce a traversat cerul spre dealul de la Odaia. Membrii unui grup de turişti au observat spre Valea Rea (Munţii Retezat) o multitudine de puncte luminoase verzi, albastre, turcoaz, galben-roşiatice şi roz care au luat, la început, forma unui ovoid, apoi s-au transformat într-un cilindru bine conturat şi alte forme cum ar fi: paralelipiped, triunghi şi forma unei imense inimi. OZN-urile au fost văzute chiar şi în nopţile Revoluţiei din 1989. Iată cum descrie un astfel de eveniment cunoscutul scriitor şi cercetător, generalul Emil Străinu: „Deasupra Podului Prieteniei ce leagă Giurgiu de Ruse, la înălţime foarte mare, exista un obiect zburător de dimensiuni uriaşe care nu părea a fi elicopter sau avion. E ceva de dimensiuni foarte mari, luminează şi stă acolo nemişcat de aproximativ o oră”.
La Arad, în iunie 1994, a fost observat un disc luminos, plutind la trei metri deasupra unui l an de grâu. Operatorii din turnul de control de la aeroportul Otopeni au remarcat apariţia unei lumini circulare situată în vestul aeroportului, între Buftea şi Corbeanca (1997).
30 iunie 2001 – localitatea Năneşti, judeţul Vrancea. Mai mulţi săteni au văzut un obiect luminos, de forma unui inel segmentat, care se apropia de pământ, apoi urca. Câţiva bucureşteni, ce se deplasau cu maşina pe şoseaua ce leagă oraşul Tecuci de Galaţi, au văzut şi ei lumini deasupra satului Năneşti. Se întâmplă, uneori, ca prezenţa OZN-urilor să producă şi întreruperi de curent, opriri de motoare, apariţii de halouri luminoase, creşterea temperaturii, încetarea funcţionării aparatelor radio.
Fenomenul ufologic a existat dintotdeauna, însoţind omenirea de-a lungul întregii sale existenţe, lăsând urme în legende, în basmele populare, în tradiţii şi religii şi în multe texte antice.
Acest fenomen cunoaşte, azi, o continuă evoluţie, pentru a ţine pasul cu dezvoltarea ştiinţei şi tehnicii din ultimii cincizeci de ani.

RODICA SUBŢIRELU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Trezirea conștiinței popoarelor într-o lume a geopoliticii și globalizării

Motto: „Marile puteri îmbracă adesea ambițiile lor strategice în considerații virtuoase de nivel universal: dreptul …

Casa memorială „Constantin Brâncuși” din Hobița

loc de inspirație și simplitate Hobița – (comuna Peștișani, județul Gorj) este o localitate cu …







Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.




Te-ar mai putea interesa şi articole din: