ACASĂ / ARTICOLE / EVENIMENTE / FESTIVALUL NAŢIONAL DE EPIGRAMĂ ŞI CARICATURĂ „VOLUNTARI 2016”, EDIȚIA A IV-A

FESTIVALUL NAŢIONAL DE EPIGRAMĂ ŞI CARICATURĂ „VOLUNTARI 2016”, EDIȚIA A IV-A

FESTIVALUL NAŢIONAL DE EPIGRAMĂ ŞI CARICATURĂ
„VOLUNTARI 2016”, EDIȚIA A IV-A

 

În ziua de sâmbătă 19 noiembrie 2016 s-a deschis ediţia a IV-a a Festivalului Naţional de Epigramă şi Caricatură „Voluntari 2016”, un regal al manifestărilor de acest gen, organizată de Cercul „Ing Epigrama” al epigramiștilor ingineri din AGIR, în colaborare cu Clubul Epigramiștilor „Cincinat Pavelescu” și sub egida Uniunii Epigramiștilor din România.
Gazda festivalului a fost Primăria Orașului Voluntari și Consiliul Local, iar Asociaţia Generală a Inginerilor din România a contribuit la buna desfășurare a lucrărilor festivalului.
Au venit ingineri din toată țara și din Basarabia, de la Chișinău. Directorul festivalului, domnul Viorel Martin, a deschis lucrările. Președintele Asociației Generale a Inginerilor din România le-a mulțumit domnilor Florian Laurențiu Stoica, Președintele Fundației Literar-Istorice „Stoika” și Domnului Dr. Grigore Nelepcu, patronul podgoriilor „Domeniile Doctor Nelepcu” din Faraoanele, Vrancea, care au contribuit la buna desfășurare a festivalului.
Doamna Magda Sturza Clopotaru a primit o diplomă de excelenţă, alături de actriţa Doina Ghiţescu.
Domnul George Corbu, Preşedinte al Uniunii Epigramiştilor din România, a precizat că: „La festival sunt prezenţi peste 50 de epigramişti din 17 centre epigramatice, ceea ce impune manifestarea între evenimentele de vârf ale genului. Meritul este al cenaclurilor bucureştene gazde ale festivalului, respectiv «Cincinat Pavelescu» şi «Ing Epigrama», dar și al AGIR, rolul determinant avându-l însă inginerul Viorel Martin: înzestrat cu calităţi organizatorice şi spirit managerial de excepţie, acesta nu face altceva decât să-şi desăvârşească activitatea începută cu fondarea U.E.R. (1990) şi implicarea în reapariţia revistei «Epigrama» (1993), al cărei director a fost, continuată cu fondarea revistei «Lumea Epigramei» (2011) şi organizarea ediţiilor de până acum ale acestui festival”.
Domnul Florian Laurenţiu Stoica, preşedinte al Fundaţiei Literar-Istorice „Stoika”, a primit diploma de excelenţă pentru promovarea culturii.
Dânsul a mulţumit organizatorilor pentru invitaţia în calitate de sponsor la această manifestare şi a făcut unele precizări cu privire la fundația pe care o conduce și care îşi propune să promoveze românismul. Fundația acordă sprijin mediului universitar şi liceal, editează revista „Independenţa Română”, cu un tiraj lunar de două mii de exemplare.

VIOREL MARTIN, NELU VASILECitarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

“Dor de infinit”

Talentatul profesor-scriitor Grigore Curcanu, a adăugat în buchetul cu parfum de valoare al cenaclurilor literare-artistice, …

Expresie prin culoare

Un frumos eveniment de etalare a culorilor, la Centrul Militar Național – Galeria Rondă. Expoziția …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: