ACASĂ / ARTICOLE / LA ÎNCEPUT DE DRUM - VIAȚA STUDENȚEASCĂ / FLAVIAN GLONȚ: „Succesul nu constă în a fi bun doar într-un domeniu și atât”

FLAVIAN GLONȚ: „Succesul nu constă în a fi bun doar într-un domeniu și atât”

„ Imediat după câştigarea show-lui Românii au Talent, mi-am dorit foarte mult să pot arăta întregului continent ceea ce pot face, aşa că am fost la „Britain’s got Talent” în 2016, şi am reuşit să obţin audiţia ajungând pe postul naţional britanic. Am fost pe locul 3 ca cel mai vizualizat moment din întreg sezonul şi cunoscut în întreaga Europă, deoarece am rezolvat 3 cuburi Rubik legat la ochi, iar pe ultimul doar cu o singură mână. Această audiţie a strâns peste 20 de milioane de vizualizări şi mi-a oferit foarte multe oportunităţi. Mi s-a creeat contextul de a învăţa copiii din Bucureşti să rezolve şi ei acest cub. Momentan, cubul Rubik se afla pe primul loc în viaţa mea.

Învăţ foarte mulţi copii să îl rezolve şi cu asta mă întreţin la facultate. Sunt foarte fericit cu ceea ce fac şi mă simt împlinit. Este important de ştiut că am ajuns în acest punct datorită muncii mele de 8 ani de zile în acest sport al
minţii. Pasiunea şi ambiţia m-au ajutat să ajung la un nivel înalt, şi pe urmă să pot să mă întreţin de pe urma lui. Pe viitor, doresc să mă dezvolt şi să intru în domeniul afacerilor.

Fără dubii pot spune că munca este ingredientul predominant în succesul oricui. Într-adevăr, sunt unele persoane care se nasc cu anumite înclinaţii către un domeniu, însă fără muncă poate fi uşor întrecut de oricine. Norocul său „talentul înnăscut” îşi au şi ele locul în ecuaţie, dar sunt variabile ce nu influenţează apogeul profesional. Poţi reuşi şi fără ele. Nu pot descrie precis „cheia” succesului, însă pot spune că cel mai important lucru este să îţi descoperi pasiunea. Ştii că o descoperi atunci când ceilalţi spun că eşti „prea obsedat” şi tot acela e momentul când creierul nu se opreşte din gândit, ceea ce înseamnă că singur îţi vei găsi propriile soluţii întrucât fiecare domeniu are un drum diferit către succes necesita o mentalitate adaptată pe nișa respectivă.

Oricine trebuie să înţeleagă că succesul nu consta în a fi bun întrun domeniu şi atât. Precum câştigul de la „Românii au Talent”, aşa este şi succesul. Ai nevoie de multe alte aptitudini pe care trebuie să ţi le dezvolţi ca să ajungi acolo. Trebuie să ştii să comunici cu oamenii, să îi înţelegi, să ştii ce vor şi ce le trebuie. Trebuie să studiezi oamenii de succes şi să vezi ce stil de viaţă au. Ei nu au reuşit pentru că sunt buni şi pur şi simplu „a venit din senin” (generic vorbind). Au un stil de viaţă complet diferit şi o perceptie aparte faţă de ceilalţi; tocmai de aceea sunt „diferiţi” şi ies la suprafaţă.

Viața, din acel moment s-a schimbat pentru mine, iar tot centrul de greutate s-a mutat spre concrezimea lucrului imediat, dar mai ales, și sper să subliniați acest „atribut”, mi-a schimbat automat percepția, iar azi pot spune fără a greși că: „SUCCESUL NU CONSTĂ ÎN A FI BUN, DOAR
ÎNTR-UN DOMENIU ŞI ATÂT”.

Sincer, am spus ceva mai devreme că voi intra, într-un viitor nu prea îndepărtat, în domeniul afacerilor, de aceea cred că o astfel de percepție a lucrurilor îmi poate fi benefică în acest viitor. Altfel, totul nu este decât un biet „castel de nisip”, care la primul val rătăcit se poate nărui! Iată de ce spun, iar uneori îmi place să cred acest lucru că cei de lângă mine percep la fel, că am un stil de viaţă complet diferit şi o perceptie aparte faţă de ceilalţi. Iar asta, cu riscul de a mă repeta, nu vine decât din realitatea următoare: creierul nu se opreşte din gândit, ceea ce înseamnă că singur îţi vei găsi propriile soluţii întrucât fiecare domeniu. Poate că, pornind de la această realitate am optat pentru o universitate tehnică, dar și pentru participările mele ca trainer, pentru inteligențele multiple, și nu singur ci alături de oameni precum Alina Ion, care în paranteză fie spus este cea care a inițiat astfel de proiecte și despre care am putea vorbi mult mai multe, într-un posibil viitor interviu.

Dar ca o concluzie, multumesc revistei dumneavoastră că a avut „răbdarea” de a mă asculta și cred că, doar aşa se explică foarte uşor de ce vedem mulţi cântăreţi buni, acrobaţi, bucătari, şi ne întrebăm de ce nu sunt în faţa marilor ecrane, sau pe marile scene. Dar, mai ales nu uitați că: tot timpul trebuie să înveţi ceva nou şi să ştii să te adaptezi în funcţie de vremurile prezente.

În 2015, Flavian Glonț și colegii lui au câștigat „Românii au talent”, datorită unui spectacol de inteligență și perspicacitate. La numai 17 ani, Flavian Glonț a câștigat împreună cu colegii săi premiul cel mare de 120.000 de euro la această emisiune, cu un număr de „speedcubing”, adică rezolvarea contra cronometru a unor cuburi Rubik. Azi, tânărul în vârstă de numai 21 de ani împărtășește pasiunea lui, pentru cubul Rubik, cu elevii de la propria lui Școala de cub. Și visează să ajungă la „America’s Got Talent”, cu un număr special, pe care l-a repetat timp de un an de zile.

Flavian Glont este în prezent la Universitatea tehnică, din Bucuresti, anul 3. Colaborează cu Centrul Vocațional „Personalitatea creatoare”, unde , participând ca trainer la activități complexe de „antrenare”, a inteligențelor multiple, contribuie la descoperirea vocației și a talentelor. Alături de Alina Ion, inițiatoarea acestor proiecte. . Iată ce ne împărtăşeşte campionul nostru, despre succesul său.

(GEORGE TERZIU)

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

COSTIN DOBRIN – NOUL EINSTEIN DIN CONSTANȚA

Dacă treceţi prin Constanța şi dacă admiraţi marea vă vom oferi o informaţie interesantă: acolo, …

ALEXANDRU BOLOGA – NEVĂZĂTOR, CAMPION ȘI STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI

Bucuria să este de nedescris. Pe podium la Rio de Janeiro! Își pipăie cu mâna …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: