ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / Fundația Culturală „PRO PIANO – ROMÂNIA”

Fundația Culturală „PRO PIANO – ROMÂNIA”

Fundația Culturală „PRO PIANO – ROMÂNIA”

 

pro piano

Fundaţia Culturală “PRO PIANO ROMÂNIA” este persoană juridică română de drept privat, autorizată să funcţioneze în baza sentinţei civile nr. 61 / 17.04.1996 a Judecătoriei Sectorului 3 şi înregistrată la OSIM. În anul 2004 a obţinut Statutul de Utilitate Publică (publicat in Monitorul Oficial al României, partea I, Nr. 266/25 III,2004).
Preşedinte este d-na Stela Avesalon, profesoară de pian gradul I, cu Gradaţie de Merit și Diplomă de Excelență conferit de Ministerul Invațământului, pentru întreaga activitate.
Potrivit statutului său, fundaţia are ca scop principal educarea, selecționarea şi subvenţionarea elitei artistice, culturale, muzicale, prin şcolarizarea în învăţământ autorizat a persoanelor fizice de orice vârstă, precum şi prin sprijinirea şi promovarea tinerilor supradotaţi, a talentelor reprezentative pentru muzica vocală şi instrumentală laică şi religioasă, pe plan naţional şi internaţional.
In acord cu scopul şi obiectul său de activitate, fundaţia, încă de la înfiinţare a organizat şi subvenţionat(prin atragere de sponsori) participarea unor tineri pianişti la concursuri naţionale(Braşov, Constanţa, Ploieşti, Piatra-Neamţ, Suceava, Târgu-Jiu, Tulcea,) şi internaţionale:Franta (Hyeres), Italia (San Bartolomeo, Agropoli, Moncalieri, Salerno), Grecia (Marcopoulo si Pireu), Bulgaria (Burgas) precum şi numeroase spectacole de înaltă ţinută artistică şi culturală. Acestea au contribuit din plin la sprijinirea tinerilor în drumul lor spre afirmare (fapt reflectat în premiile obţinute de elevi de-a lungul anilor, precum şi în articole de presă).

pro piano 2

Începând cu anul 1997, cu ajutorul unei finanţări PHARE a fost posibilă inițierea unui proiect foarte important pentru întreaga viaţă muzicală a ţării: Concursul Internaţional “PRO PIANO-ROMÂNIA, competiţie internaţională destinată tinerilor pianişti cu vârste cuprinse între 5 –30 ani. Confirmăm faptul că nu mai există un concurs similar în România, el fiind singurul concurs internaţional pentru copii şi tineri muzicieni cu o periodicitate anuală. Concursul este divizat în 4 secţiuni(A, B, C, D), fiecare dintre ele având o desfăşurare proprie. Originalitatea concursului constă în structurarea primelor 2 secţiuni – A şi B (de vârste mici) pe criteriul strict al vârstei: fiecare an de naştere este reprezentat printr-o categorie separată, fiind înscrişi concurenţi cu aceeaşi vârstă. Cele 4 categorii existente în concurs: A, B, C şi D oferă posibilitatea unor aprecieri mult mai echilibrate, echitabile a concurenţilor, în comparaţie cu sistemul de apreciere existent în majoritatea competiţiilor internaţionale. Acest fapt a atras înscrierea chiar de la prima ediţie a unui număr record de concurenţi -130, iar la ediţia următoare chiar 190 concurenţi/ediție.
Patrimoniul Fundaţiei s-a îmbogăţit în fiecare an şi prin donaţiile de cărţi şi partituri din partea Fundaţiei “PRO ARTE”, a Institutului Goethe, FDSC, etc.

Pentru viitor, fundaţia îşi propune:
* să organizeze an de an cele 3 secţiuni “PRO PIANO-ROMÂNIA: Concurs Internaţional, Festivalul “Prietenii Muzicii”, şi Festivalul laureaţilor,
*organizare de noi filiale “Prietenii Muzicii” în alte zone din ţară,
* lărgirea ariei colaborărilor cu Organizaţii similare din ţară şi străinătate,
* iniţierea unor noi parteneriate,
* dezvoltarea parteneriatului cu Administraţia Publică centrală şi locală,
* noi proiecte CEM.

Contact
Aleea Pădurea Craiului nr.1, Bl. H3, Sc. 1, Ap. 11, Sector 3, Cod 032719, Bucharest – ROMANIA
Tel/ Fax: +4/021 – 341 16 88 /
Mobil +4/0722 382 626
E-mail: propiano@gmail.com

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”

Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I” este purtătoare a numelui Regelui Marii Uniri și a …

Asociația ASO-EST “Educație Talent Șansă”

“EDUCAȚIA este cea mai puternică armă pe care voi o puteți folosi pentru a schimba …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: