ACASĂ / ARTICOLE / FUNDAȚII - ASOCIAȚII / FUNDAȚIA „DĂRUIEȘTE ARIPI“

FUNDAȚIA „DĂRUIEȘTE ARIPI“

FUNDAȚIA „DĂRUIEȘTE ARIPI“

 

Alina Vasea
Alina Vasea

„Dăruieşte Aripi“ este o organizaţie caritabilă a cărei misiune este să organizeze şi să susţină proiecte ce vor îmbunătăţi vieţile câtor mai mulţi oameni şi îi vor ajuta pe aceia dintre noi care au cea mai mare nevoie.
Primul proiect „Dăruieşte Aripi” este realizarea Centrului Medical de zi pentru copii FOCUS, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Acest proiect a fost inaugurat cu succes în data de 22 februarie 2014.
Al doilea proiect și cel în desfășurare se numește sugestiv „Dăruiește primul zâmbet” şi presupune reconstruirea şi modernizarea secţiei de Terapie Intensivă Nou Născuţi şi a Compartimentului de Prematuri din cadrul SCJU Constanţa.
Alina Vasea este omul din spatele asociaţiei „Dăruieşte Aripi”, o femeie pentru care voluntariatul a devenit un stil de viaţă. „Dăruieşte aripi” este o fundaţie fără de care copiilor afectaţi de cea mai rea maladie, cancerul, le-ar fi mai greu să-şi ducă pe picioare boala şi să lupte să o învingă. Alina este şi ea mamă a trei copii şi înţelege perfect sentimentul pe care ţi-l dă o nenorocire atât de mare fără ca tu, ca părinte, să ai o putere divină pentru a-l ajuta. A ales să construiască această „mână divină” prin intermediul proiectului Centrului Medical de zi FOCUS, inaugurat în urmă cu fix doi ani, în februarie 2014, în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Este un om ferm, ambiţios, care a pus în aplicare tot ceea ce cu trei ani în urmă era doar un proiect.

pics_4

Îşi dedică mare parte din timp ajutorării copiilor cu care soarta nu a fost prea blândă şi reuşeşte să salveze vieţi trimiţându-i la tratament în marile spitale din Europa. Reuşeşte, cu fiecare copil ce trece peste crunta boală, să se autodepăşească pe sine, dar mai ales aşteptările celor din jur. Este colecţionarul de poveşti cu învingători, aşa cum ea însăşi se descrie pe site-ul asociaţiei.
De cum intri în sediul Centrului Medical de zi FOCUS parcă ajungi în altă lume. Chiar dacă este o lume în care cei mai mici dintre pacienţi cunosc multă suferinţă, aici, noţiunea de spital capătă altă valoare, e ceva cu totul deosebit. Aici nu miroase a spital ori a medicamente. Găseşti un mediu special construit pentru copiii aflaţi în suferinţă care îi provoacă la viaţă, care le dă curajul de a înfrunta boala. Fundaţia are sediul chiar în interiorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, mai exact în Policlinica numărul 2. Centrul specializat în diagnosticarea, tratarea, monitorizarea şi susținerea copiilor cu boli Onco-hematologice şi reumatologice din zona de sud-est a României este singurul astfel de loc în care boala celor mici pare mai simplu de ţinut în frâu.
Misiunea sa de ajutorare a celor mici i-au adus anul acesta şi o nominalizare la competiţia „Femeia Anului”, eveniment organizat de Revista „Avantaje“.
Fondatoarea asociaţiei „Dăruieşte Aripi” este propusă la câștigarea trofeului – secțiunea „Promovarea si Apărarea Drepturilor Copilului”.
Şi pe bună dreptate.
Omul şi mai apoi luptătoarea pentru viaţa copiilor aflaţi în suferinţă trebuie remarcat, apreciat, încurajat şi meritele sale trebuie făcute cunoscute tuturor. Puterea exemplului poate sparge barierele pe care, deseori, cei cu iniţiativă le pot sparge şi construi lucruri măreţe. Aşa cum a făcut şi Alina Vasea în urmă cu trei ani când proiectul său era doar un text atractiv închis într-o mapă. Avem nevoie de astfel de oameni pentru că doar prin muncă şi dedicare vom reuşi să înţelegem care este misiunea noastră pe acest Pământ.

DOINA BÂRCĂ

0%

User Rating: Be the first one !

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Asociația „AUTISM SUPORT VLADIMIR PLATON”

Azi, la început de An Nou, pe lângă efortul umanitar făcut de către colega noastră …

FUNDAȚIA PELIN TECUCI UN REPER CULTURAL IMPORTANT

Aristotel spunea că „Un om educat se deosebește de un om needucat, așa cum un …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + one =

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: