Licențiată în Filologie, Georgeta Blendea Zamfir a îmbrățișat meseria de profesoară de Literatură Română, iar ca o împlinire a destinului, după ce a parcurs cu sete operele marilor scriitori din Literatura Universală, a devenit și scriitoare. În decursul câtorva ani a scris foarte mult, vreo trei metri cubi de manuscrise, după spusele domniei sale. Când a simțit că e momentul, a trecut la selecție și apoi la publicare. Iată câteva titluri ale cărților publicate: Zodia speranței, Sfârșitul veacului, Zalmoxis, De ce iubim bărbații, Inefabila trăire, Învolburate anotimpuri, Mirobolantele iubiri, Multiuniversurile Arianei, Inefabil, Imperiala, Miracles, Scrisori secrete pentru Dorin, Simfonie în doi. Cea mai mare parte dintre cărțile prezentate, sunt ediție bilingvă. Recentul volum Simfonie în doi, a fost lansat pe 4 martie 2021, la Centrul Cultural Mihai Eminescu, București, sub egida Academiei DacoRomâne, al cărei fondator și Președinte este Geo Stroe. Georgeta Blendea Zamfir este membră a Academiei DacoRomâne și Președintă a Filialei Brașov. Din partea ADR, a fost propusă să candideze la Premiul Nobel. În cartea Simfonie în doi, autoarea susține aceleași idei care au preocupat-o de foarte multă vreme, și anume, că iubirea este cea care va salva Omenirea, Pământul, Universul… O iubire optimistă, bineînțeles, fără suferințele care ar putea să apară în anumite situații. În general, în romanele ei au persistat ideile filozofice dobândite prin studiul a multă bibliografie în splendida formulă a iubirii sufletești și carnale. A trebuit să citească mai mult din cultura optimistă, ca să ajungă să fie mai mult fericită decât tristă. Cert este că omul nu poate trăi fără iubire, că fiecare persoană are un destin scris undeva, o misiune pe care, atunci când va sosi momentul, o va îndeplini. Scrierile Georgetei Blendea Zamfir abundă de optimism, frumusețe, dăruire, iubire față de familie, de neamul strămoșesc, dar mai ales de iubirea dintre oameni, indiferent că e vorba de actualitate sau ancestral.
Operele marilor scriitori din Literatura Universală i-au prilejuit emiterea de idei filozofice, înclinația spre previziuni moștenind-o de la tatăl său. Căutările prin scrierile înaintașilor de seamă, a devenit o insistentă preocupare pentru Georgeta Blendea Zamfir, hrană pentru suflet, spre a găsi mijloace de comparație față de modul existențial de azi, eventuale idei și exemple de urmat. De asemenea, autoarea caută hrană sufletească în locurile cu vibrații înalte, unde strămoșii noștri șiau stabilit spațiu de rămânere. Locurile eventual de baștină, pentru care simte o deosebită și puternică atracție: Brașov, Teliu, Tâmpa, sunt adesea evocate cu nostalgie în scrierile sale. Și nu numai locurile, ci și persoanele care au revărsat asupra ei sentimente benefice. În cartea Simfonie în doi, autoarea propune o altfel de iubire, în care comunicarea să se facă doar prin gând. În felul acesta va exista o conectare permanentă între indivizi, indiferent unde s-ar afla: spre exemplu între o pământeancă și un extraterestru. Distanța și timpul dedicat gândului, nu ar fi un impediment pentru o iubire optimistă. ”Nu-mi place să apelez la dialog”, mărturisește autoarea! „Mă delectează să folosesc fraza lungă, fără punctuație. Atunci, ca un ropot de ploaie ideile curg, îmi vin mai ușor, se pare, să accesez memoria ancestrală despre care vorbește Jung și Mataji și filozofia akashică. Felul în care îmi imaginez accesarea memoriei ancestrale este acesta: totul este energie, gândurile penetrează energie memoriei umanității. Mataji afirmă că în creierul uman se găsesc toate cunoștințele umanității care pot fi accesate”. Cititorii cărților vor afla multe dintre ideile autoarei. Lectură plăcută!
Ioana Stuparu
Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro