ACASĂ / ARTICOLE / ARTE VIZUALE / Gheorghe Ciobanu

Gheorghe Ciobanu

Motto-cugetare: Gheorghe Ciobanu este artistul plastic care acasă, în țară, în lume, a lăsat urme de artă cu demnitate, trudă, credință și speranță sfințită (inspirat din albumul de artă al artistului-Cover)

Gheorghe Ciobanu simbol al preocupărilor artistice de suflet, a preluat culorile curcubeului așternându-le pe pânză lăsând oamenilor o speranță în mai bine. Într-o norocoasă zi de 13 februarie 2023, în Buzău, am descoperit atelierul lui încărcat cu originale opere de artă, cuprinzând subiecte din cele mai variate. Stăpânind o desăvârșită tehnică prin folosirea de culori curate și frumoase, îmbinate armonios care încântă sufletul iubitorilor de artă. În anul 1976, Gheorghe Ciobanu a avut o expoziție de pictură în Viena la Palatul Pálffy cam în aceeași perioadă și tot în acea locație, a fost organizată o expoziție turistică a României, proiectată de subsemnatul, salariat la acea vreme în cadrul Ministerului Turismului. Cu acel prilej s-a primit marea medalie de aur acordată de către ministrul turismului al Austriei.

Medalia de aur mi-a fost înmânată de János Fazekas în incinta Guvernului României, însoțită de felicitări și mulțumiri. Față de cei ce se lăudau cu diplome de participare, medalia de aur a fost singura realizare deosebită. Mă alătur domnului Dumitru Trancă, când spune încă de prin anul 1979 că: Gheorghe Ciobanu nu este numai inovatorul unui procedeu artistic de efect, ci un poet al culorii, preocupat de nuanțe și efecte rafinate într-un echilibru complex… vibrația lui lirică îmbrăcată în ceracolorul cu reflexe decorative nu e numai dovada căutării ci a luptei continue cu inerția materiei, ce trebuie obligată să se exprime.

Maestrul Gheorghe Ciobanu, cu pensula sa magică afișează cromatic pe pânza tablourilor, armoniile interioare ale sufletului său reușind să declanșeze aparatul creativ al fanteziei sale ajutând iubitorii de artă și frumuseți să înțeleagă subconștientul artistic al realității. Mulțumesc maestre pentru catalogul pe care mi l-ai dăruit. Va rămâne cartea mea de suflet. Ca de la suflet la suflet, arta este frumusețea personajului care vindecă orice rană. Armoniile clare și luminoase ale culorilor și ingenioasele soluții compoziționale definesc în mod pregnant stilul personal, brand Gheorghe Ciobanu.

Pictor Prof. Cojocaru Vergil-Cover

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Grigore Popescu-Muscel

Motto: Viața – șevaletul existenței. Pictura relativului în amalgam de culori. Traseu aspirațional spre absolut. …

Radu Elisabeta

La unii pictori spiritul picturalității se bazează pe observație, analiză și o profundă sinteză a …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: