ACASĂ / ARTICOLE / SEMNAL EDITORIAL / Gheorghe Indre – PAZNIC LA MARGINEA LUMII

Gheorghe Indre – PAZNIC LA MARGINEA LUMII

Gheorghe Indre își începe scrierea în acest volum, menționând că împlinirea vârstei de 40 de ani în 1993, este pentru domnia sa un plan psihologic. Își scrie rândurile cu caracter de amintiri și nu rămâne nepăsător la suferințe și nedreptăți. Activitatea sa de inginer electroenergetic l-a plimbat și pe alte meleaguri, (SUA) provocările fiind mari, impunând o gândire profundă, nouă, în gestionarea rațională a energiei.

Peripețiile în aeroport, ori pe drumul până la destinație, incidentele mici, l-au făcut să zâmbească cu subînțeles, gândindu-se la necunoscutul și neprevăzutul ca acțiune nouă de conturat. Scrieri (aici proză scurtă) cu caracter documentar, cu minuțiozitate prezentate, fac din autor un adevărat povestitor, atent și marcat de schimbările din existența sa dar și a Țării, pe toate planurile.

Se conturează ca personaj principal Gheorghe Sabău, cu viața sa plină de schimbări, de evenimente și care înaintând în vârstă își perfecționează și își păstrează o statornicie temeinică în înțelepciunea cu care se descurcă în viață. Mai facem cunoștință cu mama lui Gheorghe, care avea orafinată știință a comportamentului (așa spune autorul), ea femeia curajoasă, blândă și întreprinzătoare.

Marițca, Vasile Sabău, tatăl lui Gheorghe, au ajuns și ei în comuna Luna, locul în care a văzut lumina zilei autorul. Sunt amintite Valea Chioarului, Băița de Sub Codru, locuri cu un pitoresc de poveste, așa cum sunt pretutindeni în țara noastră unică, ROMÂNIA. Plaiuri care mențin la suprafața simțirii scriitorului dorul de acasă, lumea sufletului său care nu are margini.

Vasilică, Ion, Tudor, și multe amintiri din copilărie, ori lumea satului curat, cu oameni care își duc viața în credința lui Dumnezeu, toți și toate, reprezintă pentru talentatul autor, nestemate de simțire, zugrăvite și zăvorâte în suflet cu lumina frumuseții vieții, cu bune și cu rele. Scriitor, povestitor, fin observator, sunt însușiri ale Omului Gheorghe Indre, care mențin într-un cadru de prețuire, oameni și locuri într-un volum cu dragoste scris și care lasă în urma citirii valoare scriitoricească. Sincere felicitări!

Doina Bârcă

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

A înflorit caisul mamă! de Gabriela Dancu

Volumul de față este de fapt o invitație la dăruire prin scris… Lirism, nostalgie, iubire …

EROTIKON de Andrei Enescu (Andreas Erotokritos pseudonim)

Mă bucur că poezia are adepți noi în ceea ce privește scrierea ei. Această broșură …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: