ACASĂ / ARTICOLE / EPIGRAME / Grigore Cotul

Grigore Cotul

Născut pe 10 aprilie 1976, comuna Șanț, jud. BistrițaNăsăud.

Profesor la Universitatea Babeș- Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Fizică, specializarea matematică-fizică (1998); A absolvit Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, și studii postuniversitare – Informatică aplicată și programare (2005); Volume publicate: Optimistul resemnat, Iași, (2017); Ironii homeopatice, Iași, (2019); Registru de intenții, Iași, (2021); A obținut, începând cu anul 2019, mai multe premii și mențiuni la festivalurile de gen din țară: Vișeu de Sus – Maramureș, Bistrița, Gura Humorului – Suceava, Buzău, Alba Iulia, Râmnicu Vâlcea, Plopeni – Prahova, Timișoara, Vama – Suceava, Strehaia – Mehedinți. Apare în mai multe antologii și culegeri de epigramă.

Apare în reviste care promovează epigrama: Epigrama, Lumea epigramei, Caiet Satiricon, Scârț, Cugetul, AG pe rime, Constelații diamantine, Ecouri, Răsunetul cultural, Rebus ideal, Cuibul visurilor, Paveldaniștii, Epigrama de Strehaia, Informația de Strehaia, Atitudini vechi și noi, Gazeta românească (Israel), Gazeta de Băilești, Izvorul Someșului (revistă la care este director fondator) etc.

A realizat (tehnic) și asigură mentenanța site-urilor: www.satiricon.ro – site-ul Cenaclului „Satiricon” al epigramiștilor clujeni; www.uniunea-epigramiștilor.ro – site-ul Uniunii Epigramiștilor din România; www.assbn.ro – site-ul Societății Scriitorilor din Bistrița-Năsăud. www.izvorulsomesului.assbn.ro – site-ul revistei socioculturale Izvorul Someșului. Este secretar literar al Cenaclului Satiricon al Asociației Epigramiștilor din Cluj.

Este membru al Asociației Societatea Scriitorilor din Bistrița-Năsăud. Este membru al Uniunii Epigramiștilor din România.

TOT RĂUL SPRE BINE…


Eu am un singur handicap,
Dar nu-i deloc periculos:
De n-aș avea ceva la cap,
Nu m-aș mai crede sănătos!


LA MASA DE BIROU DE-ACASĂ


Să muncesc online îmi place,
Și spre cameră-s expus,
Îmbrăcat la patru ace…
Numai de la brâu în sus.


DECLARAȚIE


Conduceam destul de tare
Înspre casă, obosit,
Și-ntr-o curbă oarecare
M-am autodepășit.


ÎNCURAJARE


Îi consolez pe cei ce vor
Un mare premiu la umor,
Spunând că mie mi l-au dat
Exact când nu l-am meritat!


DE POST


Deschid agenda mea de post
Și-n rubrica „Păcate”,
La unele bifez – „au fost”,
La altele – „ratate”!


SECRETUL CĂSNICIEI


Potrivirea-i un tezaur,
E-al destinului cadou:
Ea-i Fecioară, el e Taur,
Dar cu ascendent în bou.


SOȚIEI


Dansează-n fața mea prin casă
Lasciv, că-i place s-o admir,
Și-apoi, într-un final, mă lasă…
Să spăl, să calc și să aspir.


EXPECTATIVĂ


De-l văd pe câte-un prost că-i trist
Și-mi pare, oarecum, stingher,
Oricât aș fi de pesimist,
Am îndrăzneala să mai sper.


DISTANȚARE SOCIALĂ


Cu soacra, chiar de vă mirați,
Am înclinat balanța
Și suntem foarte-apropiați
De când păstrăm distanța.


LA CUNUNIE


Rețin și-acuma jurământul
Din ziua când m-am însurat…
În fața ei, mi-am dat cuvântul
Și nu l-am mai recuperat.


DECLARAȚIE DUPĂ ALEGERI


Sunt sincer și vă spun cinstit,
C-am stat și-am tot analizat:
Acum sunt sigur c-am ieșit,
Dar dracu’ știe-n ce-am intrat!


NEDUMERIRE


Pe bărbați îi zăpăcește
Situația ciudată:
Cum de soața-mbătrânește,
Iar amanta… niciodată?


DORINȚĂ


Când mă gândesc la viitor,
Pe Cel de Sus îl rog cu-ardoare,
De-o fi s-ajung nemuritor,
Să-mi dea acces la muritoare.

CUGETARE

De multă vreme mă socot
Și-admit (că altă cale, nu-i):
Adevăratul patriot
E cel ce fură țara lui.


EPITAF DE TIP NOU


Merge-n locul cu verdeață
Scuturat de greutăți,
Că l-au însoțit prin viață
Niște comorbidități.

Viorel Martin, Membru USR, UZPR, UER

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Ana (Any) Drăgoianu

Data naşterii: 20 iulie 1975 Locul naşterii: Filiaşi, judeţulDolj. Domiciliul: Comuna Ţânţăreni, judeţul Gorj Absolventă …

Ștefan Cornel Rodean

Data nașterii: 03.07.1951 Locul nașterii: Aiud, județul Alba Profesia: ofițer de artilerie și rachete în …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: