ACASĂ / ARTICOLE / EDITORIAL / GUVERNUL FANTOMĂ / SHADOW GOVERNMENT, DE LA CHIŞINĂU

GUVERNUL FANTOMĂ / SHADOW GOVERNMENT, DE LA CHIŞINĂU

GUVERNUL FANTOMĂ / SHADOW GOVERNMENT,
DE LA CHIŞINĂU

 

La mijlocul lunii februarie, împreună cu doi compatrioţi, trăitori la frontiera de est a comunităţii euroatlantice, care este centrată momentan pe Prut, am păşit în landul românesc desprins cu forţa armelor, de dictatorul Stalin, de Patria Mamă.
Au urmat dialoguri inedite, cu români care nu dau semne de aplicare a politicii struţului, vizibilă încă, din păcate, pe Dâmboviţa şi pe Bîc. Primul dintre interlocutori a fost ex-ministrul Apărării, de la Chişinău, generalul, acum în rezervă, Vitalie Marinuţă, cu o biografie extrem de interesantă, de vreme ce a evoluat în Armata Naţională a Republicii Moldova, până la postul cel mai înalt, de conducător al ministerului care asigură instruirea şi pregătirea celor meniţi să apere Tricolorul, ce flutură liber şi în stânga Prutului. Vitalie Marinuţă a activat şi la comandamentul american cu sediul în localitatea Tampa, din Florida, unde a înţeles sistemul occidentalde relaţionare, pe plan militar, între ofiţerii care reprezintă ţările aliate cu Statele Unite ale Americii. De altfel, de prezenţa generalului Marinuţă în fruntea Ministerului Apărării de la Chişinău se leagă introducerea noii uniforme de campanie, la militarii dintre Nistru şi Prut, care seamănă cu uniformele, cu aceeaşi destinaţie, ale camarazilor americani şi români.

1

Camarazi pentru că exerciţii americano-moldovene-române, la nivelul unor subunităţi simbolice, au avut deja loc, pe teritoriul României răsăritene, încă numită, pentru o vreme, Republica Moldova. Doar pentru o vreme, pentru că acolo capătă amploare mişcarea unionistă, chiar dacă unii oficiali de la Bucureşti şi unii de la Chişinău spun şi azi, ca şi predecesorii lor în ultimul sfert de veac, că… nu este momentul. În traducere liberă ar trebui să stăm liniştiţi, pe locurile noastre, pentru că Reîntregirea Naţională o vor face nepoţii oficialilor de azi, în veacul vecilor. Vorba vine…
Numai că junii de azi, iar acum mă refer la cei din Chişinău, nu mai au răbdare. Şi aici nu este vorba de adolescenţi care ies cu Tricolorul în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Capitala teritoriului furat nu prin referendum, ci manu militari, prin cotropirea landului românesc, de la Nistru până la Prut, de hoardele sălbatice sovietice, în urma aplicării ruşinosului Pact al Dezmembrării convenit de dictatorii Stalin şi Hitler, prin miniştrii lor de externe, Molotov şi Ribbentrop.
Tinerii, cu studii solide, cu care am schimbat opinii despre cum văd ei reunificarea veneau din Germania, precum Iulian Gramaţchi, din Franţa, precum Dorin Duşchiac, din România, precum Ion Ursu, fiind atraşi de ideea unui mod nou de a promova ideile unioniste, aşa cum o face conaţionala Ana Guţu, secondată de sociologul şi publicistul Dan Nicu.
Astfel, Iulian Gramaţchi susţine că vrea “călătoria la Iaşi să dureze două ore şi nu patru ore, cât durează acum, de atâta că stă acolo un post de grăniceri, care îi separă pe fraţi, de fraţi, şi te supune unei proceduri umilitoare, de fiecare dată când vrei să treci de pe un mal al Prutului, pe altul. Aceşti oameni, de la est de Prut, trăiesc într-o mare sărăcie. Ei au un salariu mediu de 200 de euro. Şi o pensie medie de circa 50 de euro. Ei nu au meritat această soartă. Ei nu au meritat să fie lăsaţi în afara Uniunii Europene. Este o datorie istorică, a fiecărui român, să îi ajutăm şi pe cei care suntem tot NOI, dar la est de râul Prut, să ne regăsim împreună, în cadrul aceluiaşi stat naţional şi să beneficiem, cu toţii, de aceleaşi drepturi, de aceleaşi îndatoriri”.
Pragmaticul Ion Ursu afirmă că “este în interesul naţional al României ca partea sa răsăriteană, revenită la Patria Mamă să fie o regiune dezvoltată şi prosperă. În România sunt cinci sau şase judeţe, care, separate, au un PIB mai mare decât cel al Republicii Moldova, deci înglobarea Basarabiei în trupul României reîntregite nu ar fi o povară atât de mare, precum s-ar crede”.
Iar Dorin Duşchiac, cel considerat a fi premierul Guvernului Fantomă /Shadow Government, de la Chişinău, are o viziune clară ce implică: ”reunificarea iniţială a sistemului diplomatic; reunificarea sistemului militar; măsuri pentru ca teritoriul dintre Prut şi Nistru să fie interconectat energetic cu România; măsuri pe planul integrării economice şi financiare; un sistem unificat de telefonie mobilă. Sunt lucruri practice, unele dintre acestea foarte simple şi uşor de realizat. Reunificarea este inevitabilă. Se va produce, mai devreme sau mai târziu.”
Ana Guţu, Vitalie Marinuţă, Iulian Gramaţchi, Ion Ursu şi Dorin Duşchiac sunt doar câţiva dintre cei care ştiu că pentru europenii din stânga Prutului ora exactă se va da de la Bucureşti, doar a început numărătoarea inversă până la 1 Decembrie 2018.

ION PETRESCU

Citarea se poate face în limita a 300 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral articolele purtătoare de Drepturi de Autor din cadrul IndependentaRomana.ro sau al revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ fără acordul Fundaţiei literar-istorice "Stoika". Pentru mai multe detalii, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Recomandări

Toamna promisiunilor

37% – cota de alocare din venituri restructurarea posturilor vacante Actualul guvern rezultat din rotativa …

Rotativa puterii

Rotativa 62% Unde e UDMR? Barna și 450 de urși Gazele naturale din Marea Neagră …Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Toate informaţiile şi articolele publicate pe acest site de către colaboratorii şi partenerii revistei INDEPENDENȚA ROMÂNĂ – INDEPENDENȚA PRIN CULTURĂ şi ai Fundaţiei literar-istorice "Stoika" sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui site sunt interzise. (vezi secţiunea TERMENI ȘI CONDIȚII). Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa info@independentaromana.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ATENȚIE! Postaţi pe propria raspundere! Vă rugăm să comentaţi la obiect, legat de conţinutul prezentat in material. Inainte de a posta, citiţi regulamentul. Ne rezervăm dreptul de a şterge comentariile utilizatorilor care nu intrunesc regulile de conţinut prevăzute la capitolul TERMENI SI CONDIȚII. Site-ul IndependentaRomana.ro nu răspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului.
Te-ar mai putea interesa şi articole din: